Bijgewerkt: 17 juni 2024

Inzamelingsactie kunst voor studenten in Mali

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Veerle van Veen
15-11-2011

Aalsmeer - Op zaterdag 26 (11.00-17.00) en zondag 27 (11.00-16.00) november 2011 wordt een inzamelingactie gehouden door Nederlandse kunst studenten voor studenten in Mali in Afrika bij het Boerma Instituut, Legmeerdijk 227. Er wordt kunst te koop aangeboden, dit varieert van keramiek tot schilderijen.  Ook worden er workshops gegeven voor zowel jong als oud. Iedereen is welkom.

Mali Amstelveen
(Bron Boerma - 2011)

De poster voor de geldinzameling voor studenten in Mali


Het Boerma Instituut is tijdens de inzamelingsactie veranderd in een grootschalig galerie. De inzamelingsactie is georganiseerd door studenten aan de hoge school van de kunsten in Amsterdam. Vijf studenten gaan een maand lang voor een projectstage naar Bamako in Mali.

Hier krijgen ze een schildertechniek Bogolan (traditionele schildertechniek van Mali) onderwezen. “De inzamelingsactie wordt gehouden om materialen en geld te doneren aan studenten aan het Institut National des Arts (INA) in Mali. “De studenten in Mali hebben vaak geen geld om aan materialen te komen. Wij willen ze hierbij helpen. Het leek ons leuk om jong en oud bij dit project te betrekken.

Mali Amstelveen
(Bron Boerma - 2011)

Schilderdoek gemaakt door studenten in Mali 2009


Voor volwassenen en kinderen zijn er verschillende workshops te volgen en er is kunst te koop voor alle leeftijden. Veel van de kunstwerken zijn gemaakt door de studenten aan de academie. De kunst verschilt van schilderijen tot keramiek. Natuurlijk kan er ook geld gedoneerd worden” - aldus de studenten van de hoge school van de kunsten in Amsterdam.

Workshops, waaronder: Afrikaanse maskers maken, geluksamuletten maken, Afrikaanse sierraden maken van gerecycled papier en animatiefilmpje maken (www.animatietafel.nl) . Wij nodigen iedereen van harte uit. Kijk voor meer informatie over het project op www.kunstnomade.nl  en ook op Facebook “inzamelingsactie, Mali, Afrika”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.