Bijgewerkt: 21 juni 2024

Inwoner start actie tegen lokaal station STRAAL

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-10-2005

De heer Robert van der Gijp uit Amstelveen is een actie gestart tégen de nieuwe lokale omroep STRAAL, die na aanvankelijk alleen radio-uitzendingen te hebben gemaakt, inmiddels ook enige weken op televisie actief is.

Van der Gijp spreekt van een „verregaande droefenis die de heren (meest) en dames (weinig) van STRAAL in de ether slingeren." „[Wat ze] daarnaast op de buis durven te laten zien grenst aan een mate van arrogantie en onbenul die geen vergelijk hebben."

STRAAL, die in de persoon van de heer Maurice van der Bijl de uitzendconcessie overnam van Amstelveen Lokaal, is al weken het mikpunt van forse kritiek in deze krant. Inwoners hekelen het 'belabberde niveau' van de uitzendingen. Donderdag 29 september verschenen tussen de integraal uitgezonden gemeenteraadsdebatten van de avond ervoor pornografische beelden.

Van der Gijp schrijft vandaag in deze krant: „Het oeverloos gezever van de heer Maurice kende [...] geen grenzen. Hij wilde niet ingaan op de aantijgingen welke in het AN gepubliceerd waren. Toch wilde hij nog wel even reageren, want hij vertelde eigenlijk dat hij de mening van het Amstelveense publiek zou negeren.

Maar toch wilde hij nog wel reageren op enkele geplaatste brieven. Ja ja, wat wil Maurice nou eigenlijk? Wel reageren of niet reageren. Links laten liggen of toch niet??? Deze tweeslachtigheid voert constant de boventoon bij STRAAL een vooral bij meneer Maurice." Van der Gijp verwijt het Commissariaat van de Media „partijdigheid"

„Tijdens de hoorzittingen van het Commissariaat bleek alras dat hij [Van der Bijl] beste maatjes was met de voorzitter, de heer [...] Van Cuilemburg. Deze man, woonachtig (of geweest) in Amstelveen heeft altijd een bloedhekel gehad aan Amstelveen Lokaal, de vorige lokale zender. Wat hij trouwens ook toegegeven heeft tijdens een 'onder-ons' gesprek.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.