Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Inwoner niet opschepen nog hogere lasten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-11-2005

De VVD vindt dat het afgelopen moet zijn om de Amstelveners „op te schepen met hoge belastingen en lasten zodat de gemeente maar meer kan uitgeven."

Dat stelde het afgelopen maandag tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, alsmede van de kandidatenlijst.

Onderzoek van deze krant toont deze week juist aan dat de lasten voor de burgers door dit college minder zijn toegenomen dan door het voorgaande college met een zware VVD-signatuur.

„Hoewel het Amstelveen en veel Amstelveners op veel terreinen goed gaat, vindt de VVD dat 'de lat hoger' moet liggen," aldus een persbericht. „Het financiële huishoudboekje van de gemeente is niet meer op orde en de lasten worden afgeschoven op de inwoners." [...]

„De kwaliteit van wonen gaat achteruit door het verdichten van wijken, en nieuwbouw dicht op elkaar te plannen. De VVD wil dus ruimere kavels en geen aantasting van sportvelden. Ook is het veiliger als sportvoorzieningen dicht in de buurt blijven."

„Bovendien wil de VVD een minder regenteske bestuursstijl. Ondernemers, instellingen én inwoners verdienen een bestuur dat serieus luistert."
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.