Bijgewerkt: 23 juli 2024

Internationale bedrijven kiezen opnieuw voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-12-2008

De laatste maanden vestigden zich acht nieuwe internationale bedrijven in Amstelveen. Het gaat om de Japanse bedrijven Sunrio, Fujikura, Ikeuchi en Kintetsu. Daarnaast kozen ook de twee Koreaanse ondernemingen Macrogen en SDT, het Deense Sparinvest en het Amerikaanse Canfield Scientific voor een kantoor in Amstelveen.

Sunrio Corporation Europe, een groothandel in apparaten en machines en Ikeuchi Europe BV, in- en export groothandel in sproeisystemen zijn gevestigd in het Business Center Bavinckstaete in Kronenburg. Ook Macrogen een bedrijf gespecialiseerd in gentechnologie uit Seoel, en Sparinvest, een financiële dienstverlener hebben recentelijk een vestiging in Bavinckstaete geopend. Fujikura Composites Europe levert grondstoffen en onderdelen voor de sportindustrie. Zij vestigden zich aan de Bouwerij 10.

JW Groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder Jan-Willem Groot,wethouder economische zaken en werkgelegenheid


Leverancier in medische software en fotoapparatuur Canfield Scientific Inc. heeft inmiddels haar kantoor aan de Bos en Vaartlaan 90. Daarnaast koos ICT-onderdelenleverancier SDT uit Korea voor een kantoor aan de Fideliolaan 101. Het Japanse touroperator Kintetsu International Express Europe BV, gespecialiseerd in zakelijke reizen, verhuisde deze maand van de Amsterdamse binnenstad naar het Stadshart.

De komst van deze bedrijven betekent een aanwinst van ongeveer vijfendertig arbeidsplaatsen in Amstelveen.

Wethouder Groot is blij met deze nieuwkomers: ‘Ondanks de economische situatie blijven buitenlandse bedrijven voor ons kiezen. Dit versterkt het internationale karakter van onze regio en onze gemeente en bevestigt onze inspanningen om de regio aantrekkelijk te maken voor deze organisaties.’

Eerder dit jaar vestigden de Japanse organisaties Tanashin en Sankosha, en het Amerikaanse Cooper Standard Automotive zich in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.