Bijgewerkt: 8 december 2023

Internationaal onderzoek naar plofkraken ook in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
16-11-2023

In een gezamenlijk internationaal onderzoek naar plofkraken van de politie-eenheid Noord-Holland en de Duitse politie zijn woensdag 15 november 2023 diverse panden in Nederland doorzocht.

Daar werden onder andere grote geldbedragen aangetroffen. Ook zijn er meerdere aanhoudingen verricht. In een woning op de 7de etage van een flat aan de Fideliolaan in Amstelveen werden explosieven aangetroffen. Vijf woningen werden ontruimd. Een verdachte is in de woning aangehouden.Meer informatie over het onderzoek, de aanhoudingen en de doorzoekingen zal donderdag 16 november bekend worden gemaakt. De politie in Osnabrück houdt donderdag 16 november om 13.30 uur een persconferentie. Deze wordt live gestreamd via het Facebook-account van Polizei Osnabrück.


Achtergrond van de grootschalige operatie:

Momenteel (15-11-23) doorzoeken rechercheurs van de politie en het Openbaar Ministerie van Osnabrück, samen met de Nederlandse politie en justitie, talloze voorwerpen in Nederland, maar ook in Noordrijn-Westfalen. Er hebben al verschillende arrestaties en talrijke inbeslagnames plaatsgevonden, waaronder vluchtvoertuigen en aanzienlijke hoeveelheden contant geld. Talrijke hulpdiensten nemen deel aan de Duits-Nederlandse gezamenlijke campagne tegen ATM-explosies. Een groot deel van de ATM (geldautomaat automated teller machine)-ontploffingen die aan deze groep daders kunnen worden toegeschreven, vindt plaats in Noordrijn-Westfalen. Ook de Federale Recherche, Europol en andere deskundigen, zoals de Nederlandse explosievenexperts, zijn aanwezig. Na de eerste twee grote grensoverschrijdende invallen in de strijd tegen explosies van geldautomaten door de onderzoeksautoriteiten van Osnabrück in het najaar van 2021 en de zomer van 2022, is dit de derde grote operatie onder leiding van de politie en het openbaar ministerie van Osnabrück - in nauwe samenwerking met de Nederlandse rechercheurs en andere partners. (Bron Polizeidirektion Osnabrück)
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.