Bijgewerkt: 21 september 2023

Interactieve Wmo-toneelavond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
23-11-2007

De lokale overheid Amstelveen houdt volgende week dinsdag 27 november 2007 van 19.00 tot 21.30 uur een 'grote interactieve Wmo-toneelavond' in de Schouwburg Amstelveen. Dat schreeuwt om een uitleg.

Udo van Huis van de gemeentelijke afdeling communicatie: „Heel wat mensen zijn al enige tijd druk met de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het afgelopen jaar ging het binnen Amstelveen al vaak over deze wet waar de komende jaren vrijwel iedere Amstelvener mee te maken zal krijgen.

Meedenken, meedoen, meepraten is dus in uw eigen belang. De gemeente vindt het nu tijd om de plannen te delen met alle Amstelveense burgers." „Op begrijpelijke wijze beeldt de toneelgroep Kapok tijdens de avond situaties uit die te maken hebben met de Wmo. Dat gaat bijvoorbeeld over jeugd, vrijwilligers en thuis blijven wonen. Ook komen vragen aan bod als wat houdt die Wmo nou precies in, waar loopje als mantelzorger tegenaan en hoe kun je je eigen rol als burger van Amstelveen verbreden?

De wet gaat eigenlijk overlang, actief en zelfstandig meedenken en reageren tijdens de bijeenkomst. Dat is vanzelfsprekend geen verplichting. Door dicht bij de praktijk te blijven geeft de bijeenkomst Amstelveen." U kunt zich aanmelden tot vrijdag 23 november 2007. Telefonisch (020) 5404205 of per email: wmo@amstelveen.nl

Wat is Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een Nederlandse wet, die de basis van het stelsel van Zorg en Welzijn. Dit stelsel bestaat naast de Wmo ook uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Zorgverzekeringswet (ZVW). De Wmo is van kracht sinds 1 januari 2007 en verving de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) en delen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Externe link: Wet maatschappelijke ondersteuningAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.