Bijgewerkt: 17 juni 2024

Intensieve begeleiding helpt 25 jongeren aan baan

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Amstelveen
12-11-2013

De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen zijn op 20 juni 2013 de campagne 'Je bent jong en je wilt….Werk' gestart om jongeren te ondersteunen bij het vinden van een werkervaringsplaats, of betaalde baan. Van de 46 jongeren die intensief begeleid zijn, hebben er tot nu toe al 25 een plek op de arbeidsmarkt gekregen.

Onder jongeren is de werkloosheid sinds eind 2011 toegenomen. Volgens het meest recente landelijke CBS-cijfer van februari 2013 is 15% van de beroepsbevolking van 15-25 jaar werkloos. Dit is voelbaar op de regionale arbeidsmarkt. Concreet betekent het, dat het voor jongeren moeilijk is om werk te vinden, dat aansluit bij hun opleidingsniveau.

Met de campagne ‘Je bent jong en je wilt… Werk’ wilden de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen minimaal 20 jongeren aan een werkervaringsplaats, of betaalde baan helpen en ondersteuning bieden aan alle jongeren die zich hebben aangemeld. Daarnaast was het belangrijk werkzoekende jongeren (tot 27 jaar), die niet bekend zijn bij gemeente, of UWV, in beeld te brengen. De campagne had bovendien tot doel de maatschappelijke betrokkenheid van werkgevers te stimuleren.

jeugdwerkers Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Vlnr.: Ad Verburg (Aalsmeer) wethouder Economische Zaken, jongeren Lars Stolk en Jeffrey Bol, die bij het bedrijf werken, Mariska Foppen en Bob Moria de directie van Waterdrinker en wethouder Jan-Willem Groot (Amstelveen)


Wethouders Economische Jan-Willem Groot en Ad Verburg bezochten samen een aantal jongeren die bij Waterdrinker Aalsmeer aan de slag konden. Wethouder Groot: “Deze campagne is een succes: meer dan de helft van de jongeren die intensief begeleid zijn, hebben nu een baan. Dit aantal kan alleen maar toenemen, want de overige 21 jongeren zijn nog in begeleiding.

Wij zijn heel blij met bedrijven als Waterdrinker Aalsmeer. Mogelijk gaan we de campagne volgende jaar herhalen en dan hoop ik, dat nog meer Amstelveense en Aalsmeerse bedrijven zich willen inzetten voor de werkloze jongeren.”

Mariska Foppen, directeur van Waterdrinker Aalsmeer: ‘Wij willen graag jongeren aan het werk helpen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en respect voor mens en milieu zijn thema’s die voor Waterdrinker niet meer weg te denken zijn.’

Over Waterdrinker Aalsmeer

Waterdrinker heeft een jaaromzet van 185 miljoen, 210 vaste en 30 flexibele krachten. Bij Waterdrinker zijn 9000 soorten planten verkrijgbaar, die door meer dan 1500 kwekers worden aangeleverd. Waterdrinker is gestegen van 9 naar 8 in de Hillenraad (jaarlijks wordt een lijst uitgebracht van de 100 meest toonaangevende bedrijven in de glastuinbouw sector). Waterdrinker is verkozen tot Onderneming van het Jaar van Noord-Holland 2012-2013, categorie MKB groot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.