Bijgewerkt: 17 april 2021

Inspirerend symposium tijdens de Week van de Gezonde wijk

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
30-09-2014

Afgelopen week is door Brentano, Vita, AanZ, OTT en Sportbedrijf Amstelveen aandacht besteed aan de Gezonde wijk. Op maandag 22 september 2014 waren 100 toehoorders aanwezig bij een minisymposium met dit onderwerp. In de presentaties liep de lijn van landelijk naar lokaal:

ZonMW beet de spits af met de landelijke ontwikkelingen in het ‘nationaal programma  preventie Alles is gezondheid’, waarin aangegeven werd dat uit onderzoek blijkt, dat integraal werken van belang is, met voldoende kennis van de wijk en zoveel mogelijk gebruikmakend van bestaande effectieve interventies die uiteraard aangepast dienen  te worden aan de behoefte van de kwetsbare groepen.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2014)

Informatiemarkt over de gezondheid in de Nieuwe Bankrashal


Vervolgens verzorgde het Trimbos instituut een  presentatie van over preventie van depressie. De stap naar de lokale situatie werd gemaakt door Eddy Reijnders, huisarts gezondheidscentrum De Marne. Hij vertelde over de samenwerkingsafspraken met alle betrokkenen in het gezondheidscentrum mbt depressiepreventie in de wijk. Het aanstellen van een praktijkondersteuner GGZ blijkt een grote aanwinst.

De middag werd afgesloten met 4 lokale initiatieven. Door de betrokken vrijwilligers en professional werd enthousiast gesproken over Stadsdorp Elsrijk, De huttenbouwweek in Middenhoven, het eetproject in De Bolder en het Mama-café in de bibliotheek op het Stadsplein.

Woensdag 24 september stond de nieuwe Bankrashal in het teken van informeren en uitproberen: een informatiemarkt met diverse kramen en workshops met als thema gezondheid in de wijk door bewegen, gezonde voeding en ontmoeting. Veel organisaties, betrokken bij een gezonde wijk bezetten een kraam, er was voedingsvoorlichting en lekkere gezonde hapjes werden uitgedeeld, maar er was ook veel te doen: voor de jeugd was er freerunnen en  touwspringen, je kon fietsen op een duofiets of elektrische fiets, de fitheid kon getest worden. Leerlingen van scoolgemeenschap PantaRhei waren aanwezig om het evenement te ondersteunen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.