Bijgewerkt: 20 juli 2024

Inspiratie tijdens de FloraHolland Trade Fair 2011 in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
17-08-2011

Aalsmeer - Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 november 2011 organiseert bloemenveiling FloraHolland de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer. Drie dagen lang is deze internationale handelsbeurs dé plaats voor de sierteelt om zaken te doen. Exporteurs, groothandelaren en hun klanten uit binnen- en buitenland vinden er een compleet overzicht van het aanbod bloemen, planten, productconcepten, trendpresentaties en noviteiten.

orchidee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De orchidee familie heeft ongeveer 20.000 soorten. De Griekse filosoof Theophrastus was in 300 v. Chr. de eerste die het geslacht besprak. Vanwege de vorm van de dubbele wortelknol gaf hij de naam Orchis (όρχις), wat teelbal betekent


De FloraHolland Trade Fair staat garant voor inspiratie. Naast inspirerende concepten op het Trends- en Conceptenplein, wordt ook dit jaar weer een paviljoen ingericht waar innovatieve mogelijkheden voor de consumentenmarkt te zien zijn. Bezoekers kunnen daarnaast ideeën opdoen bij het uitgebreide assortiment van planten en bloemen in de kwekersstands.

Aanvoerders van FloraHolland uit binnen- en buitenland tonen hier een breed assortiment, dat direct of op termijn te bestellen is. De beurs biedt ruimte aan zo'n 650 kwekersstands. Ook een aantal leveranciers van toegevoegde waarde presenteert op de beurs de nieuwste artikelen. Enkele exporteurs bemannen het 'Handelspaviljoen' waar zij in eigen stands een commerciële doorvertaling presenteren van de thema's die getoond worden op het Trends- en Conceptenplein.

Openingstijden

De beurs in Aalsmeer is op woensdag 2 november 2011 geopend van 9.00 tot 19.00 uur, donderdag 3 november van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag 4 november 2011 van 9.00 tot 14.00 uur. Voor vakpubliek is de toegang gratis.

International Horti Week

De FloraHolland Trade Fair vindt plaats tijdens de International Horti Week. FloraHolland, de Horti Fair en de IFTF organiseren samen de International Horti Week om de nationale en internationale positie van de tuinbouw te versterken. De (internationale) beursbezoeker kan in één week drie beurzen bezoeken en daarmee een totaaloverzicht krijgen van de internationale tuinbouw en de ontwikkelingen in productie, afzet, techniek en toelevering en dienstverlening. Meer informatie over de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer is te vinden op www.floraholland.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.