Bijgewerkt: 27 mei 2024

Inschrijving Amstelveens Schoolkorfbal Toernooi geopend

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
19-03-2012

Op zaterdag 14 april 2012 organiseert Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) wederom het Amstelveens Schoolkorfbal Toernooi. Kinderen van alle Amstelveense basisscholen kunnen zich hiervoor opgeven door de inschrijflijst in te vullen die in elke klas aanwezig is.

Op het Schoolkorfbal Toernooi wordt gespeeld met teams van vier kinderen. Omdat korfbal de enige gemengde sport ter wereld is, hebben wij het liefst teams bestaande uit zowel jongens als meisjes. Is dit niet mogelijk, dan is dat geen probleem.

school korfbaltoernooi Amstelveen
(Foto KVA - 2011)

School korfbaltoernooi


Door middel van het Schoolkorfbal Toernooi probeert KVA Amstelveense basisschool leerlingen in contact te laten komen met de sport. In Nederland beoefenen ruim 100.000 mensen deze sport, maar in Amstelveen is het wat minder bekend.

KVA is echter een club met ambitie en wil vooral doorgroeien in de breedte. Het aantal jeugdteams moet omhoog en daarvoor zoeken wij jeugdig talent. KVA beschikt momenteel bijvoorbeeld over drie C-teams, waarvan de C1 zich onlangs knap wist te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit is een team, waarvan een groot deel van de kinderen ooit via het Schoolkorfbal Toernooi in aanraking zijn gekomen met de sport.

Op de vrijdagen 6 en 13 april 2012 organiseert KVA twee kennismakingstrainingen. Deze duren van 16.30 uur tot en met 17.45 uur, en worden gegeven op de drie nieuwe kunstgrasvelden. Deze kennismakingstrainingen zijn gratis en vrij om te bezoeken, en worden geleid door ervaren korfbaltrainers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.