Bijgewerkt: 26 mei 2024

Inschrijven bedrijven City Challenge Amstelveen 2016 is gestart

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
17-05-2016

Vanaf deze week (20-2016) is het voor bedrijven in Amstelveen mogelijk om in te schrijven voor de City Challenge. Doel van de City Challenge is om werknemers minder achter het bureau te laten zitten en meer te laten bewegen. De gemeente Amstelveen heeft de City Challenge omarmd en heeft het goede voorbeeld gegeven door mee te doen met alle ambtenaren in het raadhuis.

Geschikt voor alle werknemers. Omdat de City Challenge laagdrempelig en eenvoudig werkt, kunnen alle werknemers deelnemen. Het programma bestaat letterlijk uit kleine stapjes. Bijvoorbeeld regelmatig, liefst elk half uur, wat (extra) stappen zetten door verder weg in het kantoor (samen!) koffie te halen, de trap vaker te gebruiken of in plaats van mailen even naar een collega toe lopen. Dit levert al veel winst op, voor zowel sporters en niet-sporters. En hoe leuk en motiverend is het, als je die winst zichtbaar kunt maken!

Foto Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2016)

Alexander Meijer gemeentesecretaris van de gemeente Amstelveen en Peter Bot (BBA) wethouder Sport komen van hun stoel af


Competitie en eenvoudige werking. De (extra) stappen worden namelijk gemeten met stappentellers. De resultaten worden zichtbaar op een persoonlijk internetplatform. Daarnaast kan er gezamenlijk gelopen worden naar een virtuele bestemming als Rome of Madrid. Hier komt de onderlinge competitie om de hoek kijken! Wie verbetert zich het meest? Wie wint de challenge? De stappenteller kan gecombineerd worden met een gedrags-veranderende training, vooral deze combinatie levert blijvende resultaten op. De stappenteller meet niet alleen stappen, maar ook “stilzittijd” én het slaapgedrag. En dat tegen beperkte kosten.

Gemeente Amstelveen. Het idee om met zoveel mogelijk Amstelveners te strijden om de titel ‘de fitste gemeente van Nederland’ sprak de gemeente Amstelveen direct aan. Wethouder Peter Bot en gemeentesecretaris/algemeen directeur Alexander Meijer staan achter de City Challenge. Ook zien zij de toegevoegde waarde voor de vitaliteit van de ambtenaren. Daarom doet de gemeente mee met de City Challenge én worden de Amstelveense bedrijven uitgedaagd om ook mee te doen. Meer informatie is te vinden op www.sportbedrijfamstelveen.nl of www.citychallenge.euAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.