Bijgewerkt: 21 juni 2024

Inloopgroepen voor ouderen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-03-2024

Elkaar ontmoeten voor een gesprek, activiteit, of samen van een lunch genieten; ouderen in Amstelveen kunnen hiervoor terecht bij de inloopgroepen van Participe Amstelland. 'Het is zo waardevol om op latere leeftijd nieuwe sociale contacten op te doen en te genieten van samenzijn' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouder Marijn van Ballegooijen bij de bezoekers van de inloopgroep bij wijkcentrum De Bolder op 27 februari 2024

De wethouder bracht recent een bezoek aan de inloopgroepen. Die zijn te vinden in Flat Goedereede aan de Praam, Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan, wijkcentrum De Bolder aan het Groenhof, in Dignahof aan de Dignahoeve en MOC aan de Lindenlaan.

Beginnende vergeetachtigheid. De inloopgroepen zijn in principe bestemd voor mensen die niet (meer) zo makkelijk mee kunnen doen aan het reguliere aanbod van activiteiten. Dat kan komen door beginnende vergeetachtigheid of andere ongemakken, zoals lichamelijke problemen. 'Maar iedereen is welkom. De mix is juist belangrijk. De sfeer is opgewekt en het is gezellig. Maar bovenal toont het hoe belangrijk het is om bij elkaar te komen. Bezoekers fleuren ervan op' -zegt Van Ballegooijen

Over de inloopgroepen. De inloopgroepen zijn wekelijkse momenten op verschillende dagen en locaties in Amstelveen voor iedereen die contact, gezelligheid, steun en/of activiteiten zoekt. Iedereen is welkom. De activiteiten zijn afhankelijk van de wensen van de bezoekers. Het gaat om samen de krant lezen, spelletjes, schilderen of bewegen. Vaak helpen vrijwilligers uit de wijk hierbij. Vaste momenten van de dag zijn koffie drinken en de lunch. Soms is er een uitje.

'Bezoekers komen om verschillende redenen. Maar voor iedereen is het fijn om een zinnige en leuke invulling van de dag te hebben of om even van huis te zijn. Zelfs als mensen niet meer zelfstandig wonen en opgenomen zijn, zijn ze van harte welkom en blijven ze komen'- zegt de medewerker van Participe Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.