Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Initiatief 'Orchidee Nederland' officieel van start

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
13-01-2010

Het initiatief 'Orchidee Nederland' voor een betere toekomst van de orchidee gaat officieel van start. De leden van de initiatief- en stuurgroep hebben vastgesteld dat het benodigde draagvlak onder de telers er is.

Flora Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2009)

Nederlandse orchideeënkwekers op 4 juni 2009, luisteren naar de plannen van het initiatief 'Orchidee Nederland' op de Bloemenveiling in Aalsmeer


De stuurgroep heeft besloten om met de activiteiten van 2010 van start te gaan. Op korte termijn wordt dan ook een begin gemaakt met de promotiecampagne 2010. Tevens profiteren deelnemers straks van de extra marktinformatie die beschikbaar komt over de afzet van orchideeën in Europa.

Onderling streven deelnemende orchideeëntelers er naar om voorverkoop meer inzichtelijk te maken, waardoor beter gereageerd kan worden op marktontwikkelingen. Dit is een aantal van de activiteiten die opgestart worden. De resultaten die de huidige deelnemers gaan behalen zorgen er, volgens de stuurgroep, voor dat nog meer kwekers zich gaan aanmelden.

Initiatief van kwekers

Begin 2009 bundelden bezorgde orchideeëntelers en FloraHolland hun krachten in een initiatiefgroep. Na de zomer presenteerde deze groep een actieplan met telersinitiatieven, ondersteund met een promotiecampagne van Bloemenbureau Holland, aan alle orchideeënkwekers van Nederland. Onder verantwoordelijkheid van de stuurgroep gaat de uitvoering van het actieplan nu van start.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.