Bijgewerkt: 30 september 2023

Informatiemarkt chronische ziekten in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
11-03-2013

Een aantal van de patiëntenverenigingen die aanwezig zijn op de informatiemarkt van de Week van de Zorg en Welzijn in Ziekenhuis Amstelland zullen eenvoudige risicotests uitvoeren voor patiënten die daar in zijn geïnteresseerd op 13 maart 2013. Doel is om mensen bewust te maken van de risico’s die men loopt op een chronische aandoening en wat men kan doen om dit te voorkomen.

De CVA vereniging zal samen met de Diabetes vereniging bloeddruk en bloedsuiker meten. Ook het longfonds zal een eenvoudige test doen op het gebied van COPD. Mensen krijgen een kaartje mee met de resultaten en natuurlijk een gedegen advies over risico’s en preventiemogelijkheden.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ziekenhuis Amstelland


Informatiemarkt

De woensdagmiddag 13 maart staat in het teken van patiëntenverenigingen. Vijftien patiëntenverenigingen staan tussen 13.00 en 17.00 uur klaar in de Ontmoetingsruimtes om de bezoekers van informatie te voorzien en voor te lichten over chronische ziekten.

Aanwezige patiëntenverenigingen: Vereniging van Allergie Patiënten, Psoriasis Vereniging Nederland, Parkinson vereniging, Epilepsie vereniging Nederland, Alzheimer vereniging Nederland, Niercentrum aan de Amstel (Carenalis) i.s.m. Kidneyclub; Longfonds; Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland; Glaucoomvereniging, Diabetes Vereniging Nederland, Schildklierstichting Nederland; De Nederlandse CVA Vereniging samen verder; Hart en Vaatgroep; Multiple Sclerose Vereniging; Reumapatiëntenvereniging Amstelland en Omgeving.

Meer informatie over de week van de zorg in  Ziekenhuis Amstelland is te vinden op www.ziekenhuisamstelland.nl/patienten/voorlichting  Adres:        Laan van de Helende Meesters 8 1186 AN AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.