Bijgewerkt: 17 april 2021

Informatieavond over leven met pijn in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
18-05-2015

Dinsdagavond 2 juni 2015 (19.30 uur) is er in Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsbijeenkomst over leven met pijn. Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland heeft hiertoe het initiatief genomen. Pijnarts Paul Borgdorff vertelt over het fenomeen (chronische) pijn en hoe dit behandeld, of beheersbaar kan worden gemaakt.

Pijn is van vitaal belang om ons te waarschuwen voor mogelijke beschadiging van ons lichaam. Pijn begint bij de zenuwuiteinden die geprikkeld worden of door het beschadigd zijn van zenuwen. Die prikkels, elektrische signalen, worden via zenuwbanen doorgegeven aan het ruggenmerg en tenslotte aan de hersenen, waar de pijnbeleving ontstaat. Pijn kan ons leven in grote mate verstoren. Toch is er meer mogelijk dan u misschien denkt. De heer Paul Borgdorff, pijnarts in Ziekenhuis Amstelland, praat geïnteresseerden op 2 juni bij over de huidige medische stand van zaken bij pijn: hoe kan pijn behandeld, of beheersbaar worden gemaakt? De avond start om 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur).

Aanmelden

Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via de website www.ziekenhuisamstelland.nl. Op het aanmeldformulier kunt u alvast uw vraag stellen. Dan zal de heer Borgdorff er die avond nader op ingaan. Meer informatie over de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland vindt u op www.vriendenziekenhuisamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.