Bijgewerkt: 15 mei 2021

Informatieavond over epilepsie in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
30-09-2013

In Ziekenhuis Amstelland wordt op donderdag 24 oktober 2013 voor alle geïnteresseerden gesproken over epilepsie. De neuroloog en een voorlichter van de Epilepsievereniging Nederland (EVN) vertellen over epilepsie, aanvallen, behandelingen en problemen in het dagelijks leven. Een ideale gelegenheid voor patiënten maar ook ouders, kinderen, partners en andere naasten om meer te weten te komen over de aandoening en vragen te stellen.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ziekenhuis Amstelland


Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie. Bij kinderen jonger dan 20 jaar is dit aantal 1 op de 100. Voor velen is nog steeds onduidelijk wat epilepsie precies is, óf en hoe het te behandelen is en wat de gevolgen zijn voor een patiënt met epilepsie in het dagelijkse leven. Op de voorlichtingsavond zal nader ingegaan worden op deze zaken; maar komt ook antwoord op de vraag wat te doen bij een epileptische aanval. Ook komen de problemen in het dagelijkse leven aan de orde.

Op donderdag 24 oktober (19.30 uur) zijn dr. P. Lanting (neuroloog) en mw. J. Govers (voorlichter EVN) de sprekers. Tijdens de bijeenkomst is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen.

De avond is bedoeld voor mensen met epilepsie, ouders van kinderen met epilepsie, partners, familie en vrienden. Maar ook voor professionals en alle andere belangstellenden.

Aanmelden en informatie:

Vanwege organisatorische redenen vragen wij u zich voor deze informatieavond aan te melden via het aanmeldingsformulier op www.ziekenhuisamstelland.nl of telefonisch via nummer 020 – 7556314. U kunt ook contact opnemen met de EVN via nummer 0297 – 342952 of e-mail [email protected]Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.