Bijgewerkt: 17 april 2021

Informatieavond over duizeligheid in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: ZHA
14-11-2014

Woensdag 26 november 2014 is er in Ziekenhuis Amstelland een informatieavond over duizeligheid. KNO-arts Bas de Cock nodigt uit: 'Want,'- zo stelt hij. 'Het is jammer, dat mensen met duizeligheid niet goed weten, waar ze met hun klachten naar toe kunnen. Aan duizeligheid is in veel gevallen echt iets te doen.' Duizeligheid is een veel gehoorde klacht, vooral bij mensen ouder dan 65 jaar. Het kan leiden tot onzekerheid en zelfs worden ervaren als zeer bedreigend. Vaak gaat het om een zogenaamde ‘goedaardige positieduizeligheid’, die zorgt voor een acute draaiing.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2014)

Bas de Cock KNO-arts


De duizeling ontstaat bij bewegingen van het hoofd, bijvoorbeeld bij het omdraaien in bed. Als dit vaker gebeurt, kunnen mensen uit balans raken, met verstrekkende gevolgen als vallen en sociale isolatie. Bij hardnekkige klachten worden mensen doorgaans verwezen naar gespecialiseerde centra in Maastricht, of Apeldoorn. Maar gelukkig kan dit onderzoek en de behandeling nu ook dichterbij plaatsvinden, in Ziekenhuis Amstelland. De neuroloog en de KNO-arts werken nauw samen in de duizeligheidspolikliniek in Ziekenhuis Amstelland.

Er wordt een onderzoek- en herstelprogramma aangeboden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste revalidatietechnieken zoals bewegingsmonitoren en -platforms. Daarbij wordt in spelvorm het herstel in werk gezet.

Een mooi voorbeeld is het Wii-board. Daarbij is de combinatie van kijken en bewegen heel belangrijk. Zo wordt therapie echt leuk. Tijdens de avond zullen deze technieken gedemonstreerd worden door de afdeling fysiotherapie. Aanvang is 19.30 uur en de entree gratis. De zaal is open met een kopje koffie of thee vanaf 19.00 uur. Plaats Ontmoetingsruimte Ziekenhuis Amstelland. Opgeven graag via www.ziekenhuisamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.