Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Informatieavond over cardiologie in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
13-02-2017

Dinsdag 21 februari 2017 organiseert Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen een informatieavond over hart- en vaatziekten en de cardiologische zorg daarvoor. De avond is voor iedereen toegankelijk. Cardioloog Ersen Cölkesen geeft uitleg over de werking van het hart en over het ontstaan van veel voorkomende hartaandoeningen. Cölkesen deed onderzoek naar preventie van hart- en vaatziekten. Hij zal tijdens de avond hier dan ook uitgebreid bij stil staan.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Het hart bestaat uit een tot vier gespierde holtes die door zich samen te trekken bloed door het lichaam pompen. Het bloed voorziet het lichaam van zuurstof en voedingsstoffen en helpt bij het verwijderen van metabole afvalstoffen. Metabolisch afval is, die niet kan worden gebruikt door het organisme (overschot, of giftig) en daarom moeten worden uitgescheiden zoals stikstofverbindingen, water, koolstofdioxide, fosfaten, sulfaten enz.


‘Hart en vaatziekten zijn nog altijd een grote veroorzaker van het verlies van kwaliteit van leven. Onze zorg is gericht op het behoud van een goede kwaliteit van leven. Dat loopt uiteen van het voorkomen van hartaandoeningen met behulp van tijdige diagnostiek en behandeling, tot beperken van schade en bevorderen van herstel door goede behandeling en optimale begeleiding. Het persoonlijke contact met onze patiënten vormt daarbij een belangrijk speerpunt. We streven er naar om de patiënten meer de manager te laten worden van hun eigen gezondheid.’ aldus Cölkesen. Namens het team cardiologen nodigt hij iedereen van harte uit naar deze informatieavond te komen.

Inloop is om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Locatie Ziekenhuis Amstelland/Ontmoetingsruimtes. Er is vanaf 20.15 de mogelijkheid tot het stellen van vragen. We moeten hierbij opmerken, dat de avond geen vervanging van het persoonlijke spreekuur met uw cardioloog is en dat uw persoonlijke situatie niet kan worden besproken. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland. Adres: Ziekenhuis Amstelland Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.