Bijgewerkt: 15 april 2024

Inbrekersgilde zeer actief

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-06-2005

Het inbrekersgilde is de afgelopen week diverse keren in actie geweest. Zo werd er in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een woning aan de Grote Wielen in de Westwijk.

De dader(s) zijn via de achterzijde van de woning binnengekomen. In de woning zijn creditcards, bankpassen, mobiele telefoons en een schilderij ontvreemd. De dader(s) hebben in de woning ook de sleutels van een BMW X5 meegenomen, waarmee ze er vervolgens vandoor zijn gegaan. De 42-jarige bewoner heeft van deze zaak aangifte gedaan.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg een woning aan de Acacialaan ongewenst bezoek. De 85-jarige bewoonster overliep de dader. Zij ontdekte dat de achterdeur van de woning openstond en zag de dader bovendien wegvluchten. De buit bestond onder andere uit een gouden armband.

Zondag omstreeks 18.15 uur werden op de Kastanjelaan twee woninginbrekers overlopen. Dit door een buurman die poolshoogte was gaan nemen toen hij lawaai had gehoord. De dieven namen bij het zien van deze buurtbewoner onmiddellijk de benen. Daarna is door andere bewoners gezien dat zij vervolgens in de Meidoornlaan in een kleine zwarte auto zijn gestapt en met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van de Keizer Karelweg. Van de daders ontbreekt nu elk spoor.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.