Bijgewerkt: 15 april 2024

Inbrekers opgeschrikt

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Regio Flevoland
30-07-2010

Donderdagavond, 29 juli 2010  rond 23:45 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een inbraak bij een doe-het-zelf zaak aan de Landbouwkade in Emmeloord. Politieagenten waren binnen 1 minuut ter plaatse bij de doe-het-zelf zaak.

Zij zagen een vrij nieuwe zwarte Seat Leon Cupra staan. Direct daarop zagen ze in ieder geval 3 personen instappen, waarna de auto met gedoofde lichten en met hoge snelheid wegreed. De politieagenten zetten een achtervolging in. Op de A6 zijn de agenten de auto kwijtgeraakt. Met meerdere eenheden werd een zoekactie op touw gezet.

De auto is later die nacht teruggevonden in Amstelveen en is afgesleept voor nader onderzoek. Bij de doe-het-zelf zaak is niets gestolen. De inbrekers zijn mogelijk afgeschrikt doordat de politie zo snel ter plaatse was, waardoor ze niets hebben kunnen wegnemen.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen, die voorafgaand aan de inbraak de auto hebben gezien en/of die meer weten over de personen die er in zaten. Over de auto is bekend, dat het een vrij nieuwe Seat Leon Cupra is. De auto was verlaagd en maakte een diep roffelend geluid. De politie wil graag weten waar deze auto is gezien en of iemand weet van wie deze auto mogelijk kan zijn. Mogelijk is de auto gestolen.

Signalement

De politieagenten hebben gezien dat er minstens 3 personen in de auto zaten, waarvan twee op de achterbank. Van het signalement van de twee mannen die achterin zaten is bekend:

Persoon 1:- Kaal- vermoedelijke blank- tussen de 20 en 25 jaar

Persoon 2:- Vermoedelijk licht getint- kort stekelig haar- tussen de 20 en 25 jaar oud

De politie Flevoland roept getuigen of personen die meer weten op zich te melden via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.