Bijgewerkt: 3 juni 2023

Inbrekers gevlogen ondanks heterdaad

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
25-08-2005

Bij twee inbraken die vorige week in Amstelveen plaatshadden, hebben de slachtoffers de daders kunnen betrappen. De gewiekste inbrekers wisten echter wel beide keren te ontkomen.

Vrijdag 29 augustus werd rond 03.30 uur op de Maarten Lutherweg ingebroken. De gedupeerde, een 51-jarige Amstelvener, had ramen en deuren op een kier staan in verband met het warme weer.

Het slachtoffer werd wakker van het licht dat door zijn raam naar binnenscheen. Nadat de bewoner een paar maal 'Hallo, wat moet dat daar' had geroepen is de inbreker geluidloos verdwenen. Het slachtoffer mist 120 euro uit zijn agenda die op de eetkamertaf el in de huiskamer lag.

In Wieringerstraat waren zondagavond enkele inbrekers actief. Bewoners lagen boven in bed te slapen. Eerst werd er aangebeld en vijf minuten later werd er een harde klap gehoord.
Aan de achterzijde van de woning was een poging ondernomen in te breken via een tuimelraam.

Dochter des huizes ging kijken en ontdekte de daders in huis. Ze zette het op een gillen waarna de dieven ervandoor gingen. De dochter kon het signalement geven van een Noord-Afrikaanse man: 25-35 jaar, opvallende bakkebaarden, kort zwart haar en netjes gekleed.

Dit weekeinde werd in Wieringerstraat nogmaals ingebroken. De daders hadden hier meer succes en konden met wat geld verdwijnen. De 28-jarige bewoners heeft aangifte gedaan.

Voorts werd er deze week nog ingebroken aan de Boogschutter en Lindehof. Aan de Ferrierlaan en de Oude Karselaan wisten inbrekers schuren open te breken. In beide gevallen verdwenen de daders met elektrisch gereedschap.

Het gereedschap dat aan de Ferrierlaan verdween werd later teruggevonden. De 75-jarige eigenaar was hier bijzonder tevreden mee.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.