Bijgewerkt: 5 december 2023

Inbreker in zijn been geschoten door politie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
09-08-2011

Uithoorn - De politie heeft in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus 2011 twee jongemannen (19 en 21 jaar) op heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van het inbreken in een woning aan de Ebro in Uithoorn. Bij de aanhouding is één van de verdachten door de politie in zijn been geschoten. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Omstreeks kwart over vier betrapten agenten twee mannen die aan het inbreken waren in een woning in Uithoorn. Eén van de mannen kon direct worden aangehouden, de tweede kwam met een slagvoorwerp op de politie af, waarop een agent de man in zijn been heeft geschoten. De gewonde verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een deel van de straat afgezet voor onderzoek. De politie was en is extra alert in verband met een golf aan inbraken in Uithoorn de laatste tijd.

Voorkom inbraak

Om inbraak te voorkomen kunnen mensen zelf veel maatregelen treffen. Monteer bijvoorbeeld goede sloten en gebruik deze ook. Gaat u op vakantie, vraag dan de buren een oogje in het zeil te houden. Veel tips zijn terug te vinden op www.politiekeurmerk.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.