Bijgewerkt: 29 november 2023

Inbreker aangehouden na een achtervolging door Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
22-11-2013

Met behulp van de politiehelikopter is woensdagavond 20 november 2013 een inbreker aangehouden na een achtervolging door Amstelveen. Hij probeerde te ontkomen door een sloot over te zwemmen en verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

Een vrouw zag die avond even na zes uur een vreemde man aan haar keukendeur aan de Da Costalaan staan. Hij probeerde binnen te komen. Als de twee elkaar zagen, sloeg de man op de vlucht. De vrouw belde direct 112 en gaf het signalement van de verdachte door aan de meldkamer.

Agenten die zich naar de omgeving van de Da Costalaan spoedden, vroegen omstanders, of zij de verdachte hebben zien rennen. Op de kruising van de Platoniumlaan en de Spoorlaan is het raak: drie personen wezen hen in de richting van de Molenweg.

Eurocopter Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Eurocopter PH-PXB EC135 van de Politie Nederland zoekt naar inbrekers boven Amstelveen


Politiehelikopter

De politiehelikopter kwam in actie om mee te zoeken. Al snel zagen zij iemand rennen bij het Broersepark, die zich daarna verstopte in de bosjes. De helikopterpiloot wees agenten de precieze locatie. Als de dienders riepen, dat de man tevoorschijn moet komen, rende hij weg richting de Parklaan en de Doctor Schaepmanlaan.


Grotere kaart weergeven De sloot langs het Zwarte Pad naast de Parklaan in Amstelveen

De agenten zaten de man op de hielen. Als het te heet onder zijn voeten werd, sprong hij in een brede sloot. Dit zette geen zoden aan de dijk, want aan de overkant wachtte een agent hem op. Tijdens de aanhouding verzette de man zich zo hevig, dat hij samen met de agent op het spoor naast het Kazernepad terecht kwam.

Pas als andere agenten kwamen helpen, kregen zij de verdachte onder controle en werd hij overgebracht naar een politiebureau. Het bleek om een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te gaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.