Bijgewerkt: 28 mei 2023

Inbreker aangehouden met hulp politiehond

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-09-2009

Na een inbraak in een horecagelegenheid aan de Maalderij in Amstelveen heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag 15 september 2009 een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden. Een politiehond wist hem in het struikgewas te vinden.


Grotere kaart weergeven

Politieagenten waren na de melding snel ter plaatse en hoorden nog gestommel gevolgd door een luide plons, aan de achterzijde van het pand. Het vermoeden, dat de dader via de sloot aan de achterzijde was gevlucht werd bevestigd door een waterspoor op de achtergelegen Handweg.

Daar leidde het spoor naar een perceel struiken, waarna een surveillancehond werd ingezet. Nadat de geleider zonder resultaat had gesommeerd om tevoorschijn te komen, vond de hond de verdachte in het dichte struikgewas. Deze werd in een arm gebeten en aangehouden.

De man raakte gewond en moest onder doktersbehandeling worden gesteld. Daarna is hij ingesloten. De buit, een tas met sigaretten, werd ook in het struikgewas aangetroffen en is in beslag genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.