Bijgewerkt: 7 juni 2023

Inbraken voorkomen tijdens Kerst en Oud en Nieuw

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-12-2014

Tijdens Kerst en Oud en Nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept u op om alert te zijn om inbraken te voorkomen. Brengt u de feestdagen gezellig bij familie en vrienden door, of gaat u de laatste dagen van het jaar op uw vakantieadres vieren? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur dicht trekt. Laat inbrekers niet de feestdagen bederven!

Vooral op eerste en tweede Kerstdag en met Oud en Nieuw zijn inbrekers actief. U bent misschien langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren tussen 17.00 en 21.00 uur als u met familie en vrienden aan het dineren bent. Ook de jaarwisseling is geliefd onder inbrekers. Het risico op een inbraak is, in alle feestdrukte, misschien niet het eerste, waar u aan denkt in deze periode. Toch kunt u heel simpel ervoor zorgen, dat inbrekers uw huis liever overslaan.

Zorg, dat uw woning er bewoond uitziet: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en laat bijvoorbeeld de radio aan. Laat waardevolle spullen zoals tablets en smartphones niet in het zicht liggen. Vraag ook uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan, waar u te bereiken bent en zorg, dat uw buren in geval van nood uw woning met een reservesleutel in kunnen. Doe ramen en deuren dicht en draai deze op slot, niet alleen als u voor langere tijd weggaat, maar ook als u alleen de straat op gaat om buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen en vuurwerk af te steken. Vergeet ook de achterdeur niet. Zorg, dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Natuurlijk let de politie tijdens de kerstdagen en in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort, of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.