Bijgewerkt: 11 juni 2023

Inbraken in verschillende woningen in Amstelveen Noord

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
08-02-2010

Tussen maandag 1 februari en maandag 8 februari 2010 is ingebroken in verschillende woningen in Amstelveen Noord. De verdachten kwamen de woningen binnen door ramen of deuren te forceren. In enkele gevallen werden ruiten ingeslagen.

Er zijn bij de inbraken onder meer sieraden, tassen en geld ontvreemd. Opvallend aan de inbraken is, dat de daders ook de buitenverlichting of sensorlampen vernielden. Als aanvulling op onderstaande preventietips geeft de politie u mee om uw buitenverlichting zodanig op te hangen dat inbrekers hier niet bij kunnen in verband met vernielingen.

De politie verzoekt mensen die verdachte situaties zien direct contact op te nemen via het algemene politienummer 0900-8844, of zich te melden bij het politiebureau in uw buurt.

De politie geeft een aantal preventietips om uw woning nog veiliger te maken:

-          Zorg voor goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren van uw huis en berging. Vraag hiervoor advies aan een Politie Keurmerk Veilig Wonen-erkend beveiligingsbedrijf, zie hiervoor: www.politiekeurmerk.nl

-          Sluit ramen en deuren altijd af. Vergeet het nachtslot van de voordeur niet als u naar bed gaat

-          Laat sleutels niet in het slot zitten en berg ze niet op onder 'geheime' plaatsen als deurmatten en bloempotten

-          Laat geen (potentiële) klimmiddelen zoals ladders en vuilcontainers in uw tuin achter

-          Zorg voor voldoende verlichting om uw woning; er wordt vaak ingebroken aan de achterzijde (let wel: zorg dat de inbrekers hier niet bij kunnen i.v.m. vernielingen)

-          Zet bromfietsen en fietsen op slot, ook als ze in de berging staanAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.