Bijgewerkt: 4 juni 2023

Inbraak (pogingen) op de Borssenburg en Hoeksewaard

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
28-12-2009

Dinsdagavond 22 december 2009 heeft tussen 18.55 uur en 19.20 uur een poging inbraak plaatsgevonden op de Borssenburg. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit van een deur naar de garage vernield.

Ook werd hier een raam geforceerd. De politie trof bij de woning inbrekerswerktuig aan. Dit is in beslag genomen. De verdachte is er vermoedelijk vandoor gegaan door het geluid van een inbraakalarm. Agenten hebben nog gezocht met een politiehond, maar de verdachte is niet meer aangetroffen.

Dezelfde avond hebben tussen 21.30 uur en 22.15 uur (pogingen) inbraak plaatsgevonden op de Hoeksewaard. Agenten werden gewaarschuwd door een bewoner dat hier ingebroken zou worden. Bij de flat trof de politie een laptoptas en kabels aan. In één van de flats werd een portemonnee weggenomen.

Een tweede flat werd overhoop gehaald, maar er is vermoedelijk niets weggenomen. Toen de verdachte in een derde flat probeerde binnen te komen, werd hij gestoord door een buurvrouw waarop hij ervandoor ging. Hij liet inbrekerswerktuig achter dat door de politie in beslag is genomen. De verdachte is een blanke man en hij droeg een gebreide muts. De politie is nog op zoek naar hem.

Woensdagmorgen 23 december 2009 rond 11.30 uur werd de politie gewaarschuwd door een getuige dat er vermoedelijk in een woning aan de Salamander ingebroken zou zijn. Een ruit van de woning was vernield. De politie onderzoekt of het om een inbraak gaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.