Bijgewerkt: 6 juni 2023

In een week tijd zijn er drie auto's vernield in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
06-03-2013

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen informeert de leden van de commissie Algemeen Bestuur en Middelen:

Met deze brief informeer ik u over het volgende. Binnen één week zijn aan de Max Havelaarlaan in Amstelveen drie auto's vernield. Vermoedelijk zijn alle drie de auto's vernield door het gebruik van zwaar vuurwerk. In alle gevallen vonden de vernielingen 's nachts plaats.

Mede op mijn verzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten extra aandacht aan deze zaak te besteden, zodat de daders hopelijk zo snel mogelijk in beeld zijn. Het lijkt mij goed u hierover te informeren, aangezien deze zaak de komende dagen in de media aandacht zal krijgen.


Grotere kaart weergeven De Max Havelaarlaan in de wijk Bankras, Amstelveen

Informatie over de vernielde auto’s

Op woensdag 20 februari 2013 omstreeks 02:30 uur is de eerste auto vernield op de Max Havelaarlaan te Amstelveen. Onder de voorzijde van de auto is vermoedelijk zwaar vuurwerk gelegd. Door de explosie is de auto zeer zwaar beschadigd. Door de aangever is een deel van vuurwerkverpakking gevonden bij zijn auto.

Op zaterdag 23 februari 2013 omstreeks 02:00 uur is een tweede auto vernield aan de Max Havelaarlaan. Aangeefster hoorde rond dit tijdstip een zware klap, wat leek op het ontploffen van zwaar vuurwerk.

De vriend van aangeefster is omstreeks 06:45 uur gaan kijken bij de auto. De achterzijde van de auto bleek zwaar vernield te zijn. In de buurt van de auto zijn delen van vuurwerk aangetroffen.
Op dinsdag, 26 februari 2013 omstreeks 00:50 uur is een derde auto vernield en opnieuw aan de Max Havelaarlaan. Rond dit tijdstip is er een harde knal gehoord door een van de buurtbewoners. Aangeefster is omstreeks 10:00 uur gaan kijken en zag, dat haar auto vernield was.

Ter plaatse gekomen collega's nemen aan, dat er in en rondom deze auto zwaar vuurwerk tot ontploffing is gebracht. Forensische Opsporing heeft de plaats onderzocht.

Verzoek om getuigen

De Politie Amsterdam is op zoek naar getuigen. Deze week zal de politie in het programma Bureau 020 op AT5 en in het programma Ter Plaatse op RTVNH aandacht vragen voor deze zaak. Bewoners in de omgeving van de Max Havelaarlaan of mensen die daar in de buurt waren wordt gevraagd of zij op genoemde tijden iets gezien of gehoord hebben.

Met vriendelijke groet, de burgemeester van de gemeente Amstelveen, mr. J.H.C. van Zanen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.