Bijgewerkt: 28 mei 2023

In De Kwakel is 2.993 kg cocaïne en 11,3 miljoen euro aangetroffen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
29-06-2021

Uithoorn - In een onderzoek van de rechercheafdeling FINEC (Financieel Economische Criminaliteit) van de politie Eenheid Amsterdam is donderdag 24 juni 2021 in een woonboerderij aan de Hoofdweg in De Kwakel een grote drugsvangst gedaan. In het woonhuis, evenals later in meerdere voertuigen, werd naast 2.993 kilo cocaïne ook tassen vol aan contant geld aangetroffen met een totale waarde van zo’n 11,3 miljoen euro – meldt Politie Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2021)

Stapels ingepakte cocaïne in De Kwakel


In het woonhuis werd een grote partij cocaïne en contant geld aangetroffen. De cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van zo’n 195 miljoen euro. Daarmee is het één van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis binnen de politie Amsterdam. De rechercheafdeling FINEC werd tijdens en na de zoeking, onder leiding van een rechter-commissaris en twee officieren van justitie van het parket Amsterdam, in het woonhuis ondersteund door politiecollega’s van het basisteam Aalsmeer, de Forensische Opsporing, hondengeleiders en hun speurhonden, het observatieteam en collega’s van de bewakingseenheid. De aanleiding van het onderzoek lag in langdurig verzamelde en geanalyseerde informatie. 

Luxe goederen. Daarnaast werden in het pand zes (hand)vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines aangetroffen. Ook trof de politie een keur aan luxe goederen aan, waaronder flessen drank met een waarde van duizenden euro’s per fles, een luxe boek van zo’n 12.500 euro en een dure oldtimer. Op meerdere goederen is beslag gelegd.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2021)

Een deel van de aangetroffen 11,3 miljoen euro in De Kwakel


Twee aanhoudingen. In de woning, waar niemand stond ingeschreven, werd een 54-jarige man aangehouden. In Aalsmeer werd in een auto een tweede verdachte aangehouden, beiden op verdenking van betrokkenheid bij de grootschalige handel in verdovende middelen. Het betreft een 29-jarige man uit Hilversum. In het onderzoek werd daarnaast een huiszoeking gedaan op een adres in Hilversum.

Zuid-Amerika. De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de cocaïne direct afkomstig is uit een drugslijn vanuit Zuid-Amerika. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De rechter-commissaris heeft maandag bevolen dat de twee verdachten nog zeker 14 dagen in hechtenis blijven. Zowel de enorme hoeveelheid aan verdovende middelen als het grote bedrag aan contant geld zijn door de politie reeds naar een andere locatie gebracht om te worden vernietigd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.