Bijgewerkt: 5 oktober 2022

In Amstelveen zijn er meer elektrische deelscooters beschikbaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-03-2021

Amstelveners kunnen sinds deze week gebruikmaken van meer elektrische deelscooters. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met aanbieder Check. 'De deelscooter is een ideaal alternatief voor de auto en een goede aanvulling op het openbaar vervoer'- zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Amstelveen sloot eerder al een overeenkomst met aanbieder Felyx, dat al een aantal jaar actief is in Amsterdam. Net als de groene scooters van Felyx kunnen de wit met paarse scooters van Check worden gevonden en achtergelaten in zogenoemde servicegebieden in Amstelveen. Gebruikers kunnen een scooter vinden en reserveren via de apps van de aanbieders.

Duurzame oplossing. De gemeente is enthousiast over de komst van meer elektrische deelscooters in Amstelveen. 'We verwelkomen slimme innovaties. Amstelveen wordt steeds drukker en voller. Deelmobiliteit is daarom erg belangrijk zoals we ook uiteen hebben gezet in onze mobiliteitsvisie. Elektrische deelscooters vormen een goede bijdrage aan de deelmobiliteit en zijn een duurzame aanvulling op het vervoersaanbod voor veel Amstelveners, net zoals de deelfietsen die we hier hebben' - aldus wethouder Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Sander van Ginkel operations manager en Paul van Merrienboer managing director van Check, Nynke Pranger adviseur Verkeer en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer van de gemeente Amstelveen in het Stadshart met de elektrische scooters


Verkeerd geparkeerde scooters. Amstelveen heeft met beide aanbieders afspraken gemaakt om overlast door eventueel verkeerd geparkeerde scooters tegen te gaan. Gebruikers van Check kunnen bijvoorbeeld een verkeerd geparkeerde scooter melden via de app zodat deze weg kan worden verplaatst. Ook voert Check actief campagne bij haar gebruikers over het belang van goed parkeren.

Check e-scooter. Net als de andere scooter deeldiensten gebruik je een app om de rit te starten. De Check e-scooter app is beschikbaar voor Android en iOS. Je kunt een scooter in de buurt reserveren. Dan kan een kwartier lang alleen jij de scooter ontgrendelen.

Zo heb je de tijd om al je spullen bij elkaar te zoeken en toch verzekerd van een scooter. Wanneer je binnen een straal van 100 meter van de scooter bent, kun je de scooter ontgrendelen. Mocht je de scooter niet kunnen vinden, dan kun je de toeter af laten gaan zodat je hem toch kunt vinden. De scooters kosten € 0,25 per minuut. Daarnaast betaal je per rit een starttarief € 0,50 per rit. Het pauzeren van een Check bedraagt 10 cent per minuut. Klik hier voor het overzicht van extra kosten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.