Bijgewerkt: 18 juni 2024

In Amstelveen zijn de scholen weer begonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-08-2009

Maandag 17 augustus 2009 begonnen de basisscholen in Amstelveen weer met les geven. De gemeente zet dit jaar in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland naast de traditionele spandoeken nog meer middelen in om weggebruikers hierop te attenderen.

Scholen Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Dolf Veenboer, wethouder onderwijs (op de ladder) hangt de vlag op met de tekst: 'De scholen zijn weer begonnen'


Dolf Veenboer, wethouder Onderwijs, geeft woensdagochtend 19 augustus 2009 het startsein voor de campagne: ‘De scholen zijn weer begonnen’. Dit doet hij samen met de leerlingen van de Roelof Venemaschool aan de Amsterdamseweg. Alle leerlingen mogen een ballon oplaten. De leerling van wie de ballon op 25 september 2009 de verste bestemming heeft bereikt wint een fiets.

Na de vakantie moet iedereen weer een beetje wennen aan het drukke verkeer. Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het begin van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school.

Om weggebruikers hier extra op te attenderen zet de gemeente dit jaar nog meer middelen in. Zo plaatst zij grote spandoeken bij diverse scholen en entrees van de gemeente en rijden er in Amstelveen twee vuilniswagens rond met de tekst “de scholen zijn weer begonnen”. Voordeel hiervan is dat deze door heel Amstelveen rijden en ook in woonwijken komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.