Bijgewerkt: 15 juli 2024

In P60 is lunchcafé gestart

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA Amstelveen
27-06-2024

Amstelveen heeft er iets nieuws bij: het 'P60 Lunchcafé'. Het werd op 27 juni 2024 feestelijk geopend door Frank Berkhout (D66) wethouder. Het café biedt in het bestaande P60 café een lunch aan, waarbij de bediening wordt gedaan door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een gezamenlijk initiatief van CDA Amstelveen, Ons Tweede Thuis, AM match en P60. Gasten zijn wekelijks welkom op donderdag tussen 11.00 en 14.00.

Sandra van Engelen, voormalig CDA-raadslid en huidige burgerlid, nam het initiatief voor de gesprekken. Van Engelen “Het was een lang gekoesterde wens van mij om in Amstelveen zoiets als dit voor elkaar te krijgen. Amstelveen is niet compleet wanneer voor mensen met een beperking geen ruimte en plek is om gewoon mee te doen.” In veel steden en winkelcentra in Nederland bestaan al winkels en café’s, waar mensen met een beperking op een geschikte manier mee kunnen draaien. In Amstelveen staat dit nog in de kinderschoenen en dit zou dan ook volgens het CDA het begin kunnen zijn van meer.

Foto Amstelveen
(Foto CDA Amstelveen - 2024)

De eerste medewerkers staan trots op de foto bij het nieuwe bord dat vanaf donderdag voor P60 zal staan. Opening werd verricht door Frank Berkhout (rechtsachter het bord), wethouder Amstelveen. Rechts Sandra van Engelen (CDA), initiatiefnemer. Boven Arjen Siegmann, fractievoorzitter CDA Amstelveen

P60 stelt de caféruimte beschikbaar voor dit initiatief. Helma Wiebrecht en Gerard Lohuis van P60: “We zijn meer dan een poppodium. Het past bij ons om maatschappelijke activiteiten mogelijk te maken in zaalverhuur en in het gebruik van de caféruimte.”

Evelien Zijlstra-Vos, Marjolein Blanken en Mieke Maarse van zorgorganisatie Ons Tweede Thuis: het is onze missie om mensen met een beperking zo veel mogelijk te laten meedoen in de maatschappij. Het netwerk vergoten helpt hierbij. En om hierin stappen te zetten is het fijn en waardevol om contact te hebben met klanten in een horeca omgeving zoals P60. Lunchcafé P60 is de perfecte manier om ervaring op te doen. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen. En dat ieder mens het gevoel heeft: ik doe ertoe. 

Ook voor AM match is het P60 lunch café een mooie aanvulling op wat ze nu aan cliënten te bieden hebben. Directeur Lex Vonk: “Het lunchcafé biedt een mooie opstap voor onze kandidaten die in de horeca willen werken of voor onze bestaande medewerkers die een switch willen maken”. Adres: P60 Stadsplein 100a, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.