Bijgewerkt: 21 juni 2024

In 2008 ringlijn weer langs ziekenhuis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-07-2006

Wanneer medio 2008 de infrastructuur aan de Laan van de Helen Meester en de Burgemeester Boersweg gereed is, zal naar verwachting de 'ringbuslijn' 165/166 weer langs het ziekenhuis rijden.

Het college van B&W antwoordt dit op vragen van fractievoorzitter van de Ouderencombinatie Nora Tang, die de in haar ogen verslechterde openbaar vervoerverbindingen in onder meer Keizer Karelpark aankaart.

„Elke Amstelveense wijk moet een directe verbinding hebben het busstation en het NS-station WTC," aldus het college. „Omdat Patrimonium en het Oude Dorp dat niet hadden is ervoor gekozen buslijn 166 (als vervanger van lijn 66) naar het busstation te laten rijden via de westzijde van de Lindenlaan."

„Een verzoek om de op het busstation als lijn 165 doorrijdende lijn 166 langs het ziekenhuis te laten rijden is niet gehonoreerd omdat de infrastructuur rond het ziekenhuis teveel verkeersopstoppingen kent." De verwachting is dat dat medio 2008 is opgelost. Het college vindt de langere reistijd naar het ziekenhuis door een overstap in het busstation „accepttabel" omdat er sprake is van een tijdelijke situatie. „In de meeste gevallen gaat het om een minuut of vijf, in de avonduren oplopend tot maximaal tien minuten."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.