Bijgewerkt: 3 juni 2023

Illegale sigarettenfabriek ontdekt en opgerold in Aalsmeer

Nieuws -> Politie

Bron: Rijksoverheid
10-02-2014

Aalsmeer - De FIOD heeft donderdag 6 februari 2014 in samenwerking met de politie en Douane een draaiende illegale sigarettenfabriek in een loods in Aalsmeer aangetroffen. Negen verdachten (Bulgaren) zijn in de loods aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. Daarnaast heeft de FIOD 3600 kilo bereide tabak, verpakkingsmateriaal en 2,3 miljoen sigaretten in beslag genomen.

In de loods was alle apparatuur aanwezig om op grote schaal sigaretten te produceren en verpakken. Er was een aparte generator in de loods om de stroomtoevoer voor de fabriek te regelen. De verdachten woonden en werkten in de loods. In de loods werden slaapvertrekken aangetroffen.

De FIOD onderzoekt de zaak en is gestart met de ontmanteling van de fabriek. Alle apparatuur wordt in beslag genomen en de sigaretten worden vernietigd. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt waren terechtgekomen dan zou vermoedelijk ongeveer € 4,8 miljoen aan accijns zijn ontdoken.

Het is de vierde keer, dat in Nederland een sigarettenfabriek is aangetroffen. Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Daarnaast is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers, omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.