Bijgewerkt: 21 september 2023

Iedereen wint in de Grote Wielen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-04-2008

Speelplaats De Grote Wielen staat de komende tijd in de steigers. Naast herstel en verbetering van avontuurlijke speelplaats vervangt een multifunctioneel kunstgrasveld het huidige trapveld. Dit alles is mogelijk door samenwerking tussen Rotary Amstelveen, Wijkplatform Westwijk en gemeente.

Rotary Amstelveen organiseert inmiddels voor de vijfde keer het Beach-event in Aalsmeer. Met de opbrengst steunt zij een goed doel, dichtbij of ver van huis. Dit jaar koos ze voor onze eigen gemeente. Een kunstgrasveld met sport- en speelveld. Hiermee wil zij een bijdrage leveren aan de sportieve ontwikkeling van de jeugd in Amstelveen.

Foto Amstelveenweb
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Wethouder Joss Tabak (r) met de cheque van 30.000 euro


Tijdens het Beach-toernooi van donderdag 17 april 2008 overhandigde Rotary Amstelveen aan wethouder Joss Tabak een cheque van 30.000 euro. Hiermee kan de gemeente het trapveld aan de Grote Wielen, dat de afgelopen paar jaar kwalitatief achteruit is gegaan, omvormen tot een multifunctioneel kunstgrasveld. Het wijkplatform Westwijk draagt vanuit de kwaliteitsimpulsgelden bij aan een trillingsarm hekwerk om de ballen op het veld te houden.

De gemeente is erg enthousiast over de verbeteringen aan het terrein die door deze samenwerking mogelijk is. Het weer bepaalt uiteindelijk de voortvarendheid. De werkzaamheden aan de speelplaats rondt de gemeente nog voor de zomervakantie af. Aansluitend begint zij met de aanleg van het kunstgrasveld. Naar verwachting is het veld tegen de herfst bespeelbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.