Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Ian Siegal en the Mississippi Mudbloods in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
18-04-2013

Ian Siegal and the Mississippi Mudbloods zijn genomineerd voor de Blues Music Awards 2013. Met het album Candy Store Kid is de bluesgroep de enige genomineerde die niet uit Noord -Amerika komt. De winnaars worden bekend gemaakt op 9 mei in Memphis. Een week daarvoor op 2 mei 2013 geven Ian Siegal en the Mississippi Mudbloods een optreden in P60.

Siegal Amstelveen
(Foto Ian Siegal - 2013)

Ian Siegal (geboren Ian Berry, 1971) is een Britse blues zanger en gitarist, wiens stijl weerspiegelt de meer rootsy kant van het genre, op basis van invloeden zoals Howlin 'Wolf, Muddy Waters, Bo Diddley, Son House, Junior Kimbrough en Tom Waits


Er zijn vele bluesawards wereldwijd, maar er is er één die echt telt: de Blues Music Awards. De awardshow die jaarlijks plaatsvindt, beloont bluesmuzikanten in categorieën als beste album, beste artiest (zowel man als vrouw) en beste “contamporary” album. In de laatstgenoemde zijn Ian Siagal & the Mississippi Mudbloods genomineerd met hun album Candy Store Kid. Hiermee verdedigen de heren de trots van Europa want ze zijn de enige niet- Noord-Amerikaanse genomineerden.

Opzich is dit niet heel verrassend. Bij elkaar opgeteld heeft deze Blues-supergroep namelijk al een aantal Blues Music Awards. Daarnaast is de prijzenkast gevuld met een Grammy Award, twee Grammy nominaties, diverse Living Blues Awards en vele “best of” vermeldingen.

Op 9 mei worden de Blues Music Awards 2013 uitgereikt in Memphis. Een week eerder op 2 mei zijn de grandioze muzikanten te bewonderen in P60 Amstelveen. Voor de echte bluesliefhebber dus een niet te missen concert van de ambassadeurs van de Europese Blues.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.