Bijgewerkt: 19 mei 2024

ING-voetbalverenigingpakketten worden uitgereikt

Nieuws -> Sport

Bron: ING
16-09-2011

Onder grote belangstelling overhandigde Giovanni van Bronckhorst gisteren aan de voorzitter van voetbalclub Unio in Oudewater het eerste ING voetbalverenigingpakket. Dit is het startsein voor de overhandiging van verenigingpakketten aan 500 amateurclubs die het dit jaar hebben aangevraagd.

Als hoofdsponsor van de KNVB investeert de ING niet alleen in het Nederlands elftal, maar ook nadrukkelijk in het Nederlandse amateurvoetbal. ING doet dat door clubs te ondersteunen met materialenpakketten, advies en informatie en de inzet van vrijwilligers. Tot eind 2012 ondersteunt de ING actief 1.000 amateurverenigingen. Het gaat om 500 verenigingen in 2011 en 500 verenigingen in 2012.

Maatschappelijke rol verenigingen

Amateurvoetbalverenigingen staan aan de basis van de maatschappelijke en sportieve rol van het Nederlandse voetbal. Nick Jue, directievoorzitter van ING Nederland: “Natuurlijk steunen we Oranje, maar ook de amateurverenigingen verdienen onze aandacht. In Nederland is voetbal namelijk veel meer dan een sport. Amateurclubs staan aan de basis van de maatschappelijke en sportieve rol van het Nederlands voetbal.De verenigingen zijn belangrijk voor de jeugd, hun ouders en voor de wijken, waar ze gevestigd zijn. Vanwege deze bindende rol ondersteunen wij amateurclubs nu met een speciaal verenigingspakket.” Een onderdeel van het ING-voetbalverenigingpakket is het materialenpakket, met onder andere ballen, hesjes en pionnen. Daarnaast stimuleert de ING haar werknemers om een actieve rol te spelen in hun voetbalvereniging.

Ook in werktijd worden ze in staat gesteld hun club te ondersteunen. Bovendien deelt de ING haar kennis – over financiën maar ook andere zaken - met de verenigingen in informatiebijeenkomsten en eendaagse cursussen in samenwerking met de KNVB.

Deze initiatieven maken deel uit van het bredere programma 'Nederland voetballand, aangemoedigd door de ING’ waarbij de ING drie belangrijke pijlers van het Nederlandse voetbal ondersteunt: Het Nederlands elftal, amateurvoetbalverenigingen en het jeugdvoetbal.

Voetbalverenigingpakket

Clubvoorzitter Van Lieshout ontving gisteren uit handen van Giovanni van Bronkhorst het eerste ING-voetbalverenigingpakket. Van Lieshout: "We zijn als amateurclub Unio ontzettend blij met deze steun van de ING. Wat voor veel amateurclubs geldt, zie je ook bij ons terug: De laatste jaren hebben steeds meer bedrijven zich teruggetrokken als sponsor.

Het is als amateurclub steeds lastiger je hoofd boven water te houden. Ook het aantal actieve vrijwilligers hebben we zien dalen. Het is daarom bijzonder welkom dat de ING ons steunt en begrijpt wat onze maatschappelijke rol is.” Het ING-voetbalverenigingpakket is door amateurclubs in Nederland aan te vragen via www.ing.nl/ voetbal of via een van de ING-Aanvoerders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.