Bijgewerkt: 2 december 2022

IJskoud weer, maar warm onthaal voor Mark Rutte in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveenweb/VVD-Amstelveen
18-03-2018

In het midden en zuiden van het land was het overwegend bewolkt met lokaal nog wat lichte sneeuw. In het noorden waren er opklaringen. Het was bijzonder koud met vrijwel in het gehele land temperaturen enkele graden onder nul, ook in Amstelveen op zaterdag 17 maart 2018. Door de stevige oost- tot noordoostenwind voelde dit aan als -5 tot -10 graden. Boven land was de wind vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft – meldde het KNMI in haar weerbericht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De BEUK touringcar is aan de Rembrandtweg in het Stadshart Amstelveen aangekomen


Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2018)

Johan Th. Bos van Amstelveenblog zit in de bus naast Mark Rutte


Alle Amstelveense VVD-kandidaten ontvingen minister-president Mark Rutte, ook VVD-er tezamen met oud-staatssecretaris Fred Teeven (VVD) in The WineKitchen at Sea aan de Ouderkerkerlaan. Aldaar stapte het hele gezelschap met een aantal leden van de pers, in een touringcar die door de firma Beuk beschikbaar was gesteld. De heer Teeven nam plaats achter het stuur van de touringcar en reed vervolgens naar het Stadshart, waar de hele VVD club uitstapte en samen met Rutte als roemvol middelpunt, over het Stadsplein, langs diverse zaken trachtte te lopen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Alleen chauffeur Fred Teeven blijft achter in de bus, want hij moet alles bewaken!


Fred Teeven had niet zo veel behoefte om met de aanwezige pers in gesprek te gaan en hij bleef lekker achter het stuur zitten in de warme bus. Op de vraag, waarom hij daar bleef zei hij lachend: iemand moet toch de bus bewaken?! Op zich niet gek dat hij in de warme bus bleef zitten, want op het Stadsplein van Amstelveen was een straffe wind, snijdend in je gezicht en maakte de vingertoppen, waarmee de camera’s  van de redactie van Amstelveenweb moesten worden bediend, stram, blauw en pijnlijk zelfs met handschoenen aan. Het weer voelde echt als ongeveer -12°C, dus bijna Siberisch en dat was voor veel Amstelveners ook de reden dat ze gezellig thuis in hun warme huis bleven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Paul Feenstra en Remco Snoek stappen uit de bus


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Fractievoorzitter Kees Noomen en Claudio Mancinelli voorzitter maken een verkenningsrondje langs de bus


Herbert Raat, lijsttrekker VVD Amstelveen liep samen met Mark Rutte richting de ingang van het Binnenhof, maar na elke stap kwam er wel iemand op Rutte af die een foto, een gesprekje of interview wilde afnemen. Heel attent van Rutte was dat hij wel zei dat het niet om hem ging, maar dat ze moesten stemmen op Herbert Raat en wees hem dan duidelijk aan. Leden van GroenLinks-Amstelveen voerden ook campagne op het Stadsplein en deze ontmoeting voor restaurant Popov leidde niet tot een conflict, maar werd een gezellig gesprek tussen de leden van de VVD en GroenLinks.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Mark Rutte geeft een VVD-flyer aan de jonge Lennart Looze kandidaat raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Parlementair verslaggever Niels Rigter (l)van De Telegraaf in gesprek met Herbert Raat VVD-Amstelveen lijsttrekker en minister-president Mark Rutte in het Stadshart Amstelveen


Toen Rutte lachend een VVD-flyer aan Lennart Looze kandidaat raadslid van GroenLinks-Amstelveen overhandigde, moesten de omstanders ook lachen, dus met de sfeer was alles in orde. Veel moeders en vaders kwamen met hun kinderen langs Rutte om met hem op de foto gaan, of vroegen een handtekening op de flyer en als de foto gelukt was liepen ze weer trots verder. Wel met hun smartphone als trofee met het bewijs dat ze voor vijf seconden in de buurt waren van de regeringsleider, die ze eigenlijk alleen van de televisie kennen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Telefooncentrale naast restaurant Popov


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Mark Rutte straalt veel energie uit en hij lachte praktisch drie uur lang door


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Scheidend raadslid Walter Vervenne kan eindelijk de hand van Mark Rutte schudden


Eindelijk werd de warme gang van het Binnenhof bereikt, maar ook hier klampte iedereen zich vast aan Rutte. Na een minuut of tien in de warmte werd besloten dat het tijd was om verder te gaan en stapte men weer in de bus. De route vanaf het Stadshart naar het Westwijkplein liep via de Meester G. Groen van Prinstererlaan, Keizer Karelweg, Van der Hooplaan, Beneluxbaan en de Hammarskjöldsingel in Westwijk, op weg naar het winkelcentrum Westwijkplein. De bus werd weer bestuurd door Fred Teeven, die momenteel werkzaam is als buschauffeur op een dagelijkse lijndienst van Connexxion.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De hele club van de VVD en natuurlijk de pers, zijn in Westwijk op het Westwijkplein aangekomen


Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2018)

Herbert Raat met Karin, zijn echtgenote samen met Mark Rutte op het Westwijkplein


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Na het bezoek in supermarkt Albert Heijn wil iedereen met Mark Rutte op de foto in winkelcentrum Westwijk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat begeleidt Mark Rutte in winkelcentrum Westwijk langs de winkels


De leden van de Amstelveense VVD zijn niet bij iedereen bekend, maar Herbert Raat, lijsttrekker, schudde veel handen in de Westwijk, aangezien dit de wijk is, waar hij zelf woont en winkelt. Hij leidde daarom iedereen naar de lokale Albert Heijn supermarkt, waar de aanwezige mensen helemaal niet hadden gerekend op een bezoek van Rutte. Zij zijn nu een schokkende ervaring rijker: Mark Rutte was hier, lacht en bezoekt onze AH! Hier gebeurde weer hetzelfde als in het Stadshart: selfies maken met de minister-president, want het komt niet zo vaak voor dat je een regeringsleider in Nederland op straat ontmoet, vooral niet in de Amstelveense Westwijk. Na het bezoek aan de supermarkt stak het gezelschap het winkelcentrum door naar de uitgang aan de andere kant.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Als eerste loopt Hanny Guit vicevoorzitter van VVD-Amstelveen met Herbert Raat en Mark Rutte in winkelcentrum Westwijk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Mark Rutte met medewerkers van DEEN Supermarkten op de foto in winkelcentrum Westwijk


Buiten het winkelcentrum werd een groepsfoto met Rutte en de leden van VVD-Amstelveen gemaakt en afscheid genomen van een goedgemutste Mark Rutte, die veel vertrouwen uitstraalde dat door de omstanders positief werd ervaren. Het Amstelveense VVD gezelschap ging terug naar het beginpunt, Mark Rutte en Fred Teeven gingen naar Amsterdam en de redactie van Amstelveenweb liep vlug naar huis, om snel op te warmen, zodat er spoedig een verslag van deze ochtend op Amstelveenweb.com kon verschijnen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Nog een laatste groepsfoto met Mark Rutte en de zeer koude campagnedag is bijna beëndigd voor de VVD-ers


Wat was de boodschap van dit bezoek? Het doel was om nog meer stemmers met hun partij te verbinden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. Mark Rutte kreeg tijdens dit bliksembezoek vragen in verband met de verkiezingen en hij zei: 'De boodschap van vandaag in Amstelveen is dat er verkiezingen komen, die ergens over gaan. De gemeenten hebben veel meer taken gekregen. De twee grote vraagstukken zijn hier de veiligheid in verband de vele inbraken en de woningbouw. Veel Amstelveners beginnen met een normaal salaris die groeit, dus de taak is om te bouwen voor de middenklasse, maar je moet ook aan de sociale woningbouw te denken en dat is echt de VVD! Ondanks dat de VVD in Amstelveen al jarenlang de grootste politieke partij is, is het voor het bestuur altijd belangrijk om toch verder te kijken en te groeien’, voegde Mark Rutte toe.

Fred Teeven. Sinds december 2017 werkt Fred Teeven als buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem via een uitzendbureau naast zijn werkzaamheden van zijn eigen adviesbureau. Hij adviseert bedrijven over veiligheid en cybercrime drie dagen per week.Tot slot. Tijdens het drie uur durende bliksembezoek heeft de redactie van Amstelveenweb geen enkel negatief woord gehoord, er waren geen klagers, geen zeurders en kan gesteld worden dat zaterdagochtend 17 maart 2018 iedereen Mark Rutte heel sympathiek en aardig vond. Nu nog de Gemeenteraadsverkiezingen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.