Bijgewerkt: 8 december 2023

Huurders van De Olmenhof bereiden met SP acties

Nieuws -> Politiek

Bron: SP
20-11-2023

Huurders van de flat De Olmenhof bereiden met SP acties voor tegen dreigende uitzetting: Wij willen blijven!

Huurders van De Olmenhof in Amstelveen hebben van hun verhuurder te horen gekregen dat zij per 1 april 2023 hun huis moeten verlaten. De jonge bewoners hebben geen alternatief en dreigen op straat te komen te staan. Aanstaande dinsdag gaan de bewoners een spandoek schilderen en acties voorbereiden tegen verhuurder Woonzorg Nederland. De jongeren willen de verhuurder gaan confronteren met hun benarde situatie en eisen woonzekerheid, een langer verblijf in de Olmenhof en het opknappen van de woningen. De SP steunt de bewoners in hun actie, SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zal met partijgenoten aanwezig zijn om de bewoners te helpen.

Foto Amstelveen
(Foto SP - 2023)

Sandra Beckerman (1983) lid van de Tweede Kamer voor de SP

Één van de bewoners is Isa Strack van Schijndel, geboren en getogen in Amstelveen: “Ik werk als verpleegkundige. Ik wil graag in Amstelveen blijven en was blij deze plek te hebben gevonden. Het voelt zo onrechtvaardig dat wij nu dakloos dreigen te raken. De wachttijd voor een woning in Amstelveen op woningnet zijn 19 jaar. We kunnen geen kant op. Laat ons blijven.”De verhuurder was uitgenodigd om dinsdag in gesprek te gaan, maar zegt nu niet te kunnen. De bewoners laten het daar niet bij en gaan een spandoek maken en acties voorbereiden. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman steunt de huurders: “Dit is echt een dramatische situatie voor deze jongeren. Dit is hoe diep de wooncrisis in het leven van mensen ingrijpt. Dat dit soort tijdelijke contracten zonder zekerheid nog steeds mogen van minister de Jonge is wat de SP betreft zeer kwalijk. Wonen is een recht, deze jongeren verdienen, net als anderen, een goed en betaalbaar huis.” De SP stelde eerder ook Kamervragen over de kwestie die volgens de partij niet op zichzelf staat maar vaker voorkomt.

De bewoners moeten weg omdat hun tijdelijke contract afloopt, de verhuurder kan hen een vast huurcontract geven maar weigert dat. In het pand komen nu Oekraïense vluchtelingen te wonen. Isa: “Wij zouden hier graag samen met de vluchtelingen blijven wonen. Er staan kamers leeg.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.