Bijgewerkt: 4 oktober 2023

Hulot beeld in de Stadstuinen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-07-2007

De gemeente Amstelveen plaatste op dinsdag 10 juli 2007 ‘Monsieur Hulot’ in de vijver van de Stadstuinen. Het bronzen beeld is van kunstenaar Joost van den Toorn - staat in het laatste persbericht van de gemeente.

In opdracht van de gemeente Amstelveen ontwierp kunstenaar Van den Toorn een beeld voor de vijver van de Stadstuinen. Het is ongeveer drie meter hoog en komt op een sokkel. De locatie kwam tot stand in overleg met de architect van de Stadstuinen. Het beeld is een reflectie van een mannetje dat voor zich uitstaart en is geïnspireerd op een personage uit een aantal films van de Frans filmacteur en –regisseur Jacques Tati (1907 – 1982).

Monsieur Hulot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Monsieur Hulot staat gezellig zonnebaden in de vijver van de StadstuinenHoewel Van den Toorn benadrukt dat iedereen er wat anders in mag zien. Het gaat om monsieur Hulot, gespeeld door Tati zelf. Hulot is een stuntelige man die in aanraking met techniek van alles fout laat gaan.

Joost van den Toorn (1954) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam tussen 1976-1980, won in 1990 de Leonardo da Vinci Award en,  is commissielid Fonds voor Beeldende Kunst, Bouwkunst en Vormgeving. Hij heeft twintig solo- en vele groepstentoonstellingen op zijn naam staan.

De officiële onthulling vindt plaats in de loop van de maand augustus.

Externe link: Les Vacances de Monsieur Hulot (1954) (Movie Database)


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.