Bijgewerkt: 3 juni 2023

Huldiging kampioenschap Ajax 2012 in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
03-05-2012

De gemeente Amsterdam biedt in verband met het kampioenschap Ajax op donderdag 3 mei 2012 een huldiging aan op het ArenAPark. Alle betrokken organisaties zetten zich hard in om de huldiging tot een groot feest te maken. In verband met de handhaving van de openbare orde zijn er extra camera's geplaatst op het ArenApark en omgeving.

De beelden van die camera's en de beelden van particuliere camera's die ook in het huldiginggebied aanwezig zijn, worden o.a. gebruikt voor de ordehandhaving en om mogelijke schade te kunnen verhalen op de daders.Herkenningen op beeld van vernielingen, of openlijk geweld kunnen ook tot weken na de huldiging nog leiden tot aanhoudingen. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) zullen indien noodzakelijk direct optreden tegen mensen die de huldiging verstoren. Feestbedervers kunnen een lik-op-stuk reactie verwachten voor bijvoorbeeld vernieling, of mishandeling.

Dit kan variëren van een flinke boete tot een verblijf in de cel tot aan een (supersnel)rechtszitting. Naast een boete, of gevangenisstraf volgt ook schadevergoeding. Waar mogelijk, wordt direct afgerekend. Bij een veroordeling wordt mogelijk een maatregel op grond van de voetbalwet opgelegd en volgt aanmelding voor een civielrechtelijk stadionverbod. Vanaf 17.00 uur is het dan feest op het ArenaPark. Kijk voor het laatste nieuws over de huldiging op www.Amsterdam.nl/huldigingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.