Bijgewerkt: 20 april 2024

Huisvesting Michiel de Ruyterschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-05-2012

Herbert Raat, wethouder onderwijs stuurde deze brief aan de Commissie voor Burgers en Samenleving van de gemeente Amstelveen op 3 mei 2012:

Geachte commissie, in een brief van 17 april 2012 heeft het college van B en W u op de hoogte gesteld van de stand van zaken rond de scholenbouw in Amstelveen. Als aspect hiervan werd onder meer de groei van het aantal leerlingen in onze gemeente genoemd. Een en ander hangt samen met de verjonging in sommige wijken. Er is sprake van een gezonde ontwikkeling in de bevolkingsopbouw.

de ruyterschool Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Michiel de Ruyterschool aan het Catharina van Clevepark 10


Ook daarom is het goed, dat de gemeente fors investeert in de huisvesting van de scholen. Eén van de scholen die een grote aantrekkingskracht heeft op ouders en leerlingen is de Michiel de Ruyterschool. De jongste leerlingenprognose laat zien, dat voor een langere periode behoefte bestaat aan meer leslokalen voor deze school.

Onderzocht is, hoe deze uitbreiding gerealiseerd kan worden. De omgeving van de school biedt daartoe weinig mogelijkheden. Bouwlocaties in de nabijheid zijn in redelijkheid niet, of nauwelijks voorhanden. Bovendien moet volgens de onderwijs huisvestingsregels eerst gebruik worden gemaakt van leegstand in een ander schoolgebouw alvorens tot nieuwbouw wordt overgegaan. Dit ook om onnodige uitgaven te voorkomen.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Geschat wordt dat, nieuwbouw voor 3 groepen ongeveer 0,6 miljoen euro zou kosten. Een oplossing is gevonden in het gebruik van het gebouw Catharina van Clevepark 10. Dit komt naar verwachting in 2014 beschikbaar als gevolg van het gereedkomen van de nieuwbouw van de Roelof Venemaschool.

Het gebouw ligt in het voedingsgebied van de Michiel de Ruyterschool. Om aan de huisvestingsvraag van de Michiel de Ruyterschool te kunnen voldoen blijft voor een deel van dit gebouw (naar nu valt te voorzien 3 leslokalen) de onderwijsbestemming gehandhaafd.

Het gebouw is overigens in het verleden eveneens bij de school in gebruik geweest. Met het schoolbestuur van Amstelwijs, zal hierover, alsmede over de huisvesting voor de Michiel de Ruyterschool voor de periode ,waarin het gebouw Catharina van Clevepark 10 nog niet voor de school beschikbaar is, nader worden overlegd.

Met vriendelijke groet, wethouder onderwijs, Herbert Raat



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.