Bijgewerkt: 17 mei 2021

Huisartsen aan Maritsa in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Herbert Raat
09-04-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Er is veel ophef in de wijk Groenelaan over de vestiging van een gezondheidscentrum aan Maritsa. Begrijpelijk, want op die plek is nu een veel gebruikt speeltuintje voor de kinderen in buurt.

Veel buurtbewoners begrijpen niet, waarom het gezondheidscentrum niet op een andere plek kan. Wethouder Zorg, Dolf Veenboer, krijgt veel kritiek uit de buurt omdat hij dit heeft voorgesteld. Dat is niet terecht. De huisarts van vroeger met zijn praktijk aan huis bestaat niet meer.

Maritsa Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wethouder Dolf Veenboer tijdens de stromachtige informatiebijeenkomst over de toekomst van het nieuw gezondheidscentrum in de wijk Groenelaan, op donderdag 2 april 2009


Huisartsen van nu, veelal vrouwen, werken vaak parttime samen in zogenaamde gezondheidscentra. Eigenlijk hadden we al jaren geleden in Groenhof een gezondheidscentrum moeten hebben. Daarom is het goed dat wethouder Veenboer zijn nek uitsteekt en een beslissing wil nemen, zodat we de huisartsen in Groenhof niet kwijtraken. Zij kunnen overal terecht en we willen onze bewoners niet naar Amsterdam of een andere plaats sturen voor een huisarts.

Voor ons als VVD is het belangrijkste dat de eerstelijnszorg, de huisartsen, in de buurt blijven. Maritsa is hierin een belangrijke optie. Volgens het gemeentebestuur zijn andere locaties, zoals het pand van Netjes (willen niet weg), de Bolder (pas beschikbaar in 2014) en het garagebedrijf van WW Smit (wil niet verkopen) geen optie. Als er geen andere oplossingen komen, dan zullen we voor bebouwing van Maritsa zijn. Wij kunnen niet het risico lopen dat duizenden Amstelveners zonder huisarts komen te zitten.

Voor de langere termijn is het van groot belang dat het gemeentebestuur in alle wijken rekening houdt met ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het Westwijkplein, dat op de schop gaat. Nu al worden inwoners in Westwijk verwezen naar een huisarts in Aalsmeer. Dit willen wij niet, niet in Westwijk, niet in Groenhof, of waar dan ook in Amstelveen.

Kijk ook op: Herbert Raat weblogAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.