Bijgewerkt: 4 juni 2023

Houd inbrekers buiten!

Nieuws -> Politie

Bron: Politie-Amsterdam-Amstelland
18-11-2008

Al enige jaren blijkt het aantal woninginbraken in de wintermaanden sterk te stijgen. Uiteraard investeert de politie volop om dit probleem op te lossen, maar we hebben uw hulp ook hard nodig.

Door het melden van verdachte situaties en/of personen in uw buurt, kan de politie gericht actie ondernemen. Voor dit soort omstandigheden kunt u het algemene politienummer 0900-8844 bellen. Mocht u zien of horen dat er wordt ingebroken, belt u dan direct 1-1-2! Hierdoor kan de politie snel ter plaatse komen en bij een heterdaadsituatie overgaan tot het aanhouden van de inbrekers.

’s Winters begeven zich aanmerkelijk minder mensen op straat. Gordijnen worden ’s avonds vroeger gesloten. Hierdoor valt een deel van de sociale controle weg. Het is dan ook belangrijk zelf maatregelen te nemen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Het is belangrijk om bij het verlaten van uw woning -ook als is het maar voor eventjes- deuren en ramen goed te sluiten. Denk daarbij ook aan de eerste verdieping. Daarnaast adviseren wij u nadrukkelijk om bij het verlaten van de woning niet alleen de voordeur achter u dicht te trekken, maar ook het nachtslot te gebruiken.

U kunt uw woning laten beveiligen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen®. Voor meer informatie hierover, kunt u terecht op de internetsite www.politiekeurmerk.nl Mocht u op wintervakantie gaan dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met buren of bekenden in uw woonomgeving. Zorgt u vooral voor een bewoonde indruk van uw huis.

Laat post uit de brievenbus weghalen en zorg dat deze post niet in het zicht op een stapeltje wordt gelegd. Laat ook regelmatig het licht aanzetten in uw woning. U kunt eventueel hiervoor eventueel speciale tijdklokken kopen; deze zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt. Laat uw huis er in ieder geval uitzien alsof u nog aanwezig bent.

Voor aanvullende informatie kunt u terecht op de internetsite www.politie-amsterdam-amstelland.nl Hier is o.a. een speciale folder met tips voor een onbezorgde (winter-) vakantie geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.