Bijgewerkt: 21 juni 2024

Horlogehandelaar zwaargewond na overval

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-03-2005

Maandagavond raakte in Amstelveen de eigenaar van de groothandel horloges F.A. Hochheimer BV zwaar zwaargewond toen hij werd neergeschoten bij een brute overval in zijn bedrijf aan Maritsa.

Het 62-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. De overvallers gingen er zonder buit vandoor in de auto van het slachtoffer. Deze werd later uitgebrand teruggevonden in Nieuwekerk aan de IJssel.

Even na acht uur ging het alarm af van het bedrijf aan Maritsa in Amstelveen. Kort hierop meldde het slachtoffer aan familieleden dat hij was overvallen en dat hij daarbij was neergeschoten. Gealarmeerde politieagenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan in de hal van het bedrijf. De dader(s) waren inmiddels gevlogen.

Zij gingen er vandoor in de auto van de horlogehandelaar, een blauwe Mercedes sedan voorzien van het kenteken 44-LT-BJ, in de richting van de Groenelaan in Amstelveen. De auto werd rond half twaalf brandend aangetroffen op de Groenedijk in Nieuwekerk aan de IJssel.

Politiemensen hebben direct een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche heeft de plaats van het misdrijf uitgebreid onderzocht. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

De recherche is daarom op zoek naar getuigen en mensen die informatie hebben die kan leiden tot de oplossing van deze brute overval. Mogelijk zijn er ook personen die kort voor de overval of zelfs in een ruimere periode daarvoor iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Maritsa.

Ook zij worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam van district ZUID via het telefoonnummer: 0900-8844 of (020) 559 2200.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.