Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Horecavergunning eenvoudiger in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2009

Vier horecavergunningen in één keer

De gemeente Amstelveen start in januari 2010 met een sterk vereenvoudigde en overzichtelijke aanvraagprocedure voor horecavergunningen. Onder het motto Horeca 1 kunnen ondernemers vier verschillende vergunningen in één keer digitaal aanvragen.

Ondernemers in de horeca hebben te maken met complexe regelgeving. Een horecagelegenheid moet aan vele eisen voldoen en de eigenaar heeft vaak meer dan één vergunning nodig. Daardoor moet de ondernemer voor die vergunningen vaak dezelfde informatie verstrekken. Vooral voor de beginnende horecaondernemer is het vaak ingewikkeld om te achterhalen welke vergunningen en ontheffingen hij nodig heeft en waar hij die aan moet vragen.

Horeca1 staat voor: één samengesteld digitaal aanvraagformulier, waarmee de ondernemer meerdere vergunningen tegelijk kan aanvragen. Door middel van een interactieve keuzemodule, wordt een formulier samengesteld dat precies die aanvragen bevat die voor de ondernemer relevant zijn. Het programma geeft ook informatie over zaken die de beginnende ondernemer met andere instanties moet regelen, zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Wethouder Hellendall: “Horeca 1 bestond al. De gemeente Amstelveen heeft het programma echter aangepast zodat niet alleen startende maar ook bestaande horecaondernemers vergunningen via het digitale formulier gemakkelijker kunnen aanvragen en wijzigingen kunnen doorgeven.

De vergunningen, zoals de drank- en horecavergunning en exploitatievergunning, kunnen apart maar ook gecombineerd worden aangevraagd. Combineren scheelt invullen. Ook wordt de ondernemer zodanig door het programma geassisteerd dat de aanvraag altijd compleet wordt ingediend.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.