Bijgewerkt: 23 mei 2024

Hoofdverdachte rel krijgt taakstraf

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Weekblad
01-08-2007

Een 20-jarige Amstelvener die vorig jaar (2006) een agent bedreigde en mogelijk ook sloeg, is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf met een proeftijd van 2 jaar en een schadevergoeding aan de agent. De jongen maakte deel uit van een groepje van ongeveer tien jongeren dat zich vorig jaar bij het Amsterdamse Bos ter hoogte van de Nieuwe Kalfjeslaan misdroeg. Ze waren luidruchtig en gooiden flessen kapot op straat

Een aantal van de jongens was bovendien dronken of onder invloed van drugs. Toen twee agenten de jongens op hun gedrag aanspraken werden ze belaagd, bedreigd, werd er bier gegooid en is een van de agenten in zijn nek geslagen. De agenten trokken zich toen terug en vroegen om versterking.

Uiteindelijk werden honden ingezet en meerdere politieauto’s en werden tien jongeren aangehouden. De 20-jarige jongen is de eerste hoofdverdachte die wordt veroordeeld. De andere, een 18-jarige jongen uit Amstelveen zal later dit jaar voor de rechter moeten verschijnen. Hem wordt het plegen van openlijk geweld, belediging en bedreiging ten laste gelegd.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.