Bijgewerkt: 25 juni 2024

Hoofdverdachte beroving bij metrohalte Oranjebaan aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
10-04-2013

De hoofdverdachte van een beroving van een 14-jarig meisje op 3 maart 2013 in de metro in Amstelveen is dinsdag 9 april aangehouden. De 15-jarige Amsterdammer meldde zich bij een politiebureau, nadat beelden van hem waren getoond in opsporingsprogramma’s.

Het slachtoffer zat ‘s middag in metro 51 naar muziek te luisteren op haar mobiele telefoon, dat ze in haar handen heeft. Een groep van acht jongens kwam vlak bij haar staan. Als de metro ter hoogte van halte Oranjebaan stopte, sprak een van de jongens haar aan, waarop een andere de telefoon uit haar hand griste.


Grotere kaart weergeven Halte Oranjebaan aan de Beneluxbaan

Camera’s van het GVB op station Oranjebaan legden haarscherp het vervolg van dit incident vast. De jongen rende met de telefoon de metro uit, het meisje achtervolgde hem tevergeefs. Ook de andere jongens renden weg.

Op 27 maart vertoonden de opsporingsprogramma’s Ter Plaatse (RTV-NH) en Bureau 020 (AT5) de beelden. De opnames werden ook op YouTube plaatst. De video werd 240.000 keer bekeken. De media-aandacht leverde diverse tips op. Van de overige zeven verdachten zijn ondertussen al vier namen bekend. De aangehouden verdachte wordt vrijdag 12 april 2013 voorgeleid bij de officier van justitie.

Betrokken televisiekijkers reageerden niet alleen met tips op de beelden van het meisje en haar belagers, een man kwam bij de politie een nieuw mobiel telefoontje plus simkaart voor de scholiere afgeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.