Bijgewerkt: 6 juni 2023

Hoofdcommissaris Aalbersberg leidt identificatiemissie in Oekraïne

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
27-07-2014

Politiechef van de eenheid Amsterdam, hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg, geeft leiding aan de Nederlandse repatriërings- en identificatiemissie in Oekraïne. Hij wordt verantwoordelijk voor het in Oekraïne aanwezige personeel van het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) en de Koninklijke Marechaussee.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Pieter-Jaap Aalsberg, hoofdcommissaris Politie Amsterdam-Amstelland hier op een archieffoto, tijdens de opening van de Centrale Cameratoezicht Ruimte in Amsterdam op 17 mei 2013


Doel van deze missie is zo snel mogelijk de nog aanwezige stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op te sporen en naar Nederland te brengen. De heer Aalbersberg heeft op 26 juli 2014 in Oekraïne overleg gevoerd met de lokale autoriteiten.


Update 27 juli 2014 11 uur 45

Op basis van de afspraken die de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) met de separatisten heeft gemaakt is vanochtend een team van rond de 30 forensische experts uit Nederland vanuit Izyum (Изю́м) vetrokken richting de rampplek.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft daarvoor toestemming gegeven. Het team verwacht aan het einde van de ochtend op de rampplek aan te komen.


Update 27 juli 2014 14 uur

Omgeving rampplek MH17 nu niet veilig. Het team van 30 Nederlandse forensische experts heeft op dit moment geen veilige doorgang naar de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne.

Wegens gevechten in het gebied is de situatie vooralsnog te instabiel om veilig aan het werk te gaan op de crashsite. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft hierop besloten het Nederlandse team vooralsnog niet verder te laten afreizen. Het team bevindt zich op dit moment in Donetsk (Донецьк).
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.