Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Hondenbezit controle in Nes aan de Amstel 2017

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-01-2017

De Amstelveense controleurs van de hondenbelasting waren afgelopen donderdag 19 januari 2017 op pad in Nes aan de Amstel. Er wordt huis aan huis gecontroleerd op hondenbezit. Deze controle wordt al sinds 2015 uitgevoerd door mensen in de bijstand. Zo kunnen ze werkervaring opdoen. De controleurs kunnen zich legitimeren door middel van een legitimatiebewijs, dat door de gemeente Amstelveen is verstrekt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Wethouder Raat aait een hond in Nes aan de Amstel tijdens de hondenbezit controle


Afgelopen periode zijn ruim een derde van de Amstelveense huizen gecontroleerd en er zijn dagelijks honden aangetroffen die nog niet gemeld waren bij de gemeente. Wethouder handhaving Herbert Raat (VVD): “De controle is wederom een succes. Het is natuurlijk ook fantastisch om te zien, dat de deelnemers aan het project zo enthousiast zijn. ‘Veel beter dan thuis zitten’, vertelde één van de deelnemers, en zo is het. Sinds de start van het project zijn al er zes mensen die betaald werk hebben gevonden.”

Wat zijn de verplichtingen van een hondenbezitter in Amstelveen?

-elke hond moet een identificatie dragen, waarop naam en adres staat

-in de bebouwde kom moet de hond aan de lijn

-hondenpoep moet worden opgeruimd. Daarvoor zijn er ongeveer 300 hondenafvalbakken neergezet, die regelmatig worden geleegd.

-honden zijn verboden op kinderspeelplaatsen, speelweiden, schoolpleinen, sportvelden, en in heemparken

-in diverse losloopgebieden kan de hond ongestoord los lopen. Hondenpoep moet ook daar opgeruimd worden. Lees meer hier over het Hondenbeleid van de gemeente AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.